Buna,nu prea ma omor eu dupa cafea, dar atunci cand beau o fac in felul urmator.
Pun in jur de 600ml de apa la fiert, o las 5-6 minute sa fiarba la foc mediu, dupa care pun 2-3 lingurite de cafea, o las 3 minute la fiert, timp in care amestec bine cu o lingura, pun 2-3 lingurite de cacao, o mai las 2 minute, timp in care amestec din nou, dupa care opresc focul.
O pun intr-o cana si o las 5-10 minute la racit si o servesc cu niste unt pe paine prajita sau ceva de genul asta,
Zahar, fiecare consuma dupa propriile preferinte, eu pun o lingurita de zahar brun sau uneori nu pun deloc.
2-3 lingurite cafea la 600ml apa e f putin. Ala e ceai cu gust de cafea si cacao Eu pun 2-3 la o ceasca.
Nu ma pricep la proportii.S-ar putea sa ai dreptate. Pune dupa bunul plac
Intr-adevar. Dar e buna reteta. Poate o incerc.
Hai ca nu esti singur. Nici eu. Beau cafea cam cu frecventa cu care se schimba guvernele...
Pai de ce? Teama sa nu dea dependenta?
Într-o vreme frecventam un club universitar. Lângă mine pe măsuță era un termos cu cafea caldă. Dacă beam o ceașcă, puneam un leu pe o farfurioară. Citeam Paris Match și Atlantic Monthly și Don Quichote și în câteva ore goleam eu singur termosul. Pot bea seara cafea, și apoi să mă culc. Coca cola nu, căci acolo e cofeină sintetică și mă zăpăcește.
La mine nu are nici un efect. Dar știind că influențează creierul și nu numai, nu văd motiv pentru care să o consum.
Influenteaza creierul dpdv organic? Sau e vorba doar de o stare psihica trecatoare?
Caffeine increases energy metabolism throughout the brain but decreases at the same time cerebral blood flow, inducing a relative brain hypoperfusion. Caffeine activates noradrenaline neurons and seems to affect the local release of dopamine.
Dacă afectezi metabolismul, îi perturbi funcționarea. Totul e trecător, dar perturbările se acumulează.
Beau rar,asa de fun cate o cafea dar de la Starbucks,aia stiu sa faca cafea, mai beau capucino de pe la gas station, is bune rau , cafea de la Starbucks din aia capucino machiato sau cum ii mai zice, sau alte mixuri de genu ala.
La ibric!
pun cantitatea de apa in ibric, o las sa fiarba, apoi pun o lingurita cu varf de cafea, aspept sa se ridice si opresc.Las un minut -doua si o torn in ceasca. Fara zahar /lapte.
Multumesc La ibric am facut rar. De obicei puneam cafeaua in apa rece pe foc si cand fierbea, o luam. Nu stiu care e diferenta dpdv al gustului/cafeinei.
Il tragi pe nas sau?
N-am încercat, buna idee.
Am uitat sa mentionez ca trebuie oprita apa cand clocoteste, uite aici un tutorial pas cu pas cum se face.
Cantitatile difera in functie de cat de slaba/tare vrei sa fie.
https://www.youtube.com/watch?v=GDwMPA04Hg8
Nu stiu daca se extrage bine cu metoda aia. El opreste focul si pune cafeaua in apa fiarta.
Am gasit o reteta mai buna cred. Tipul asta pare un pasionat... are multe chestii pe canal: https://www.youtube.com/watch?v=BCOg3hAp1h8
Si aici altul: https://www.youtube.com/watch?v=ocEk0RFkmIk
Am aparat de la Philips, care face cafeaua prin intermediul unor paduri de cafea.
Te referi la aparat cu capsule gen nespresso?
Mersi. Sunt si paduri cu cafea de specialitate?
Îi găsești în carrefour, selgros.
Pentru cafea la ibric e vreo reteta anume? Cat tii ibricul pe foc?
Oricum,sa fie cu lapte zahar ciocolată, se zice placerea gustului, nu mândria aparatului, deci nu contează cu ce o fac
La ibric, clar. Îmi place să simt mirosul cafelei prin casă. Plus că la ibric are alt gust, alt miros. Am și aparat, dar rar îl folosesc.
Cu arome de ciocolata, caramel, fructate, robusta sau simple fara arome.