| MontanDewDarkBerry a întrebat:

Nu inteleg o chestie, azi toata ziua m-am gandit la asta dar nu am gasit raspunsul: Odata la 4 ani sau ceva de genu luna februarie are 29 de zile, sa zicem ca in luna februarie ziua 29 se naste un copil iar peste un an cand sa implineasca varsta aceasta luna bebruarie va avea doar 28 de zile x_X. Ma puteti lamuri?

P.S: sa raspunda doar persoanele inteligente care m-ar putea lamuri!

6 răspunsuri:
| Trippy a răspuns:

Deci,chestia sta asa:
Cel care se naste isi sarbatoreste ziua in 24 sau in 1 martie dupa preferinte.Deci pana la urma ziua noastra este un lucru simbolic.Nu se intampla nimic minunat.Dar daca te referi la buletin, numarul de ani pe care ii are chestia sta si asa:
Se numara inca o zi adica 1 martie Si atunci va fi numarata ziua lui.

| mooniesweet28 a răspuns:

Pai pentru el nu conteaza ce zi(ce numar) arata pe calendar. Teoretic si practic ziua lui de nastere e ziua de dupa 28.DEci fie ca e 29 sau ca e 1 e ziua acestuia.

| Mareacluj a răspuns:

Da, sarbatoreste din 4 in 4 ani, pentru ca la 4 ani o data februarie are 29 de zile. Asta e, sunt mai dezavantajati ca 3 ani din 4 nu au in mod oficial o zi in care sa li se faca urari, insa in practica, sigur nu trece neobservata aniversarea a inca un an din viata. Si eu am o colega nascuta in 29 febr. si pe 28 febr. isi tine ziua, o felicitam, etc.

| andrutza2013 a răspuns:

Da. acest an se numeste bisect. pamantul se invarte in jurul soarelui timp de 365 de zile si sase ore, asa ca la 4 ani se mai aduga o zi 6x4=24(zi). acei oamenii care se nasc pe 29 isi serbeaza ziua cand vor pe 28 sau pe 1 martie

| LIN2010 a răspuns:

Ziua de nastere, pentru cei nascuti pe 29 februarie, este sigur ''ultima zi din acea luna'', in toti anii.

| IuliaRoxana a răspuns:

Pai,odata la 4 ani da e an bisect si daca un copil e nascut pe 29 februarie se spune ca acel copil are ziua doar din 4 in 4 ani.Dar nu e asa.Defaptacel copil isi serbeaza ziua in fiecare an.Dar mai repede.Adica in 28 sau im 27