| RoseAndBiia a întrebat:

Nu stiu ce sa fac. am un shih tzu de 3 luni si mereu ii place sa se joace alergand dupa mine si eu dupa el si cand ma prinde imi roade papucul laughing problema e ca azi afara alergam dupa el si deodata am inceput sa cant in timp ce alergam si el a inceput sa alerge mai tare si eu alergam dupa el si cantam pentru ca nu suspectamm nimic nu stiam ca ii e frica.si cand alergam dupa el a intrat in casa si a inceput sa schiaune si si eu m`am speriat si m`am dus sa vad ce are si am realizat ca ii era frica de mine. Acum mereu cand sunt in preajma lui fuge de mine si nu i-am facut nimic nu l`am ranit. Daca il las sa ma miroase si il mangai nu ii mai e frica si am crezut ca i`a trecut frica dar m`am dus pana la baie si cand am venit in camera cu el iar a fugit de mine. Ce sa fac? Cum ar fi acuma il tin pe genunchi si il mangai si el ma linge pe mana nu ii e frica dar daca il las pe jos si vin spre el ( nu brutal ) fuge.

7 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Stimuleasa-i atentia. Ia niste recompense(biscuiti de caini,batoane de caini,bucatele piept de pui fiert,bucatele carne de vita, bucatele calcaval, ce vrei tu si dupa ce e el innebunit) si dai sa pape chemandu-l la tine schimbandu-ti mereu pozitia, cu timpul va prinde iar incredere, stai lin.

| hp8510p a răspuns:

Cand fuge de tine incearca sa-l prinzi si da-i ceva dulce...o sa-i placa si n-o sa mai fuga de tine

| CvdBobo1997 a răspuns (pentru hp8510p):

La ce te referi cand zici ceva dulce laughing cainele nu are voie dulciuri laughing

| AlexDu a răspuns:

Mangaiel pe burtica si da-i bucatele de mancare.
Dai jucarii(ghemotoace de sfoare).
Intinde-te pe pat si tine-l langa tine si mangaiel. big grin

| CvdBobo1997 a răspuns:

Incearca sa ii castigi increderea scoate-l intro incapere a casei cat mai goala (de preferat holul) asigurate ca toate celelalte usi sunt inchise (sa fiti doar voi 2) apoi aseazate jos si cheama-l la tine daca va veni ofera-i o mica recompensa (o bucatica de carne, dar nu exagera) incearca sa nu faci miscari bruste pe langa el altfel se va speria iar