Sincer nu am prea auzit de alte animale.
Următoarele informații le am de pe site-ul: http://www.pisicata.ro/cum-si-de-ce-se-spala-pisicile
Poți să te informezi mai mult de acolo.
De ce se spală pisicile?
1. Curățarea rănilor. Dacă se întâmplă ca felina ta să sufere o rănire, ea se va linge la locul rănii pentru a-l curăța și pentru a preveni infectarea. Deasemenea, având limba aspră, prin lingere sunt îndepărtate celulele moarte din jurul rănii.
2. Pentru a ascunde mirosul lor de prădători. În cazul pisicilor, simțul mirosului este de paisprezece ori mai puternic decât cel al oamenilor. Multe animale de pradă, inclusiv pisicile își urmăresc prada cu ajutorul mirosului. O pisică mamă, în sălbăticie, va încerca să ascundă mirosul puilor, spălându-i frecvent și eliminând astfel urmele alăptării. Pisica mamă va face o igienizare completă atât a puilor, cât și a ei după fiecare alăptare. Din același motiv, pisica va îngropa hrană nemâncată în sălbăticie.
3. Prin spălare este îngrijită blana. Prin pieptănarea blănii cu ajutorul limbii sunt stimulate glandele sebacee de la baza firelor de păr și sebumul este răspândit pe întreaga suprafă a blănii. Deasemenea, prin lingere sunt îndepărtate impuritățile, firele de păr moarte sau paraziții. Mai mult decât atât, având in vedere că pisicile nu au glande sudoripare, prin umezirea blănii ele se răcoresc în sezonul cald.
4. Plăcere. Activitatea de spălare în sine este una plăcută și pisicilor pare să le facă o plăcere deosebită să se spele. Uneori vor împărtăși starea de bine și cu alte feline, pe care vor alege să le spele.
Eu am un cățel iar și eu se spală (e mic ca o pisică) atunci când vrea să doarmă. Mai mult pe lăbuță. Deci poate pisicile se spală și pentru că vor să adoarmă. :)
Fundă?
O zi bună!
În afară de faptul că pisicilor le place să fie mereu curate, există și alte motive pentru care se spală în mod constant. Iată câteva dintre acestea:
Curățarea rănilor. Dacă se întâmplă ca felina ta să sufere o rănire, ea se va linge la locul rănii pentru a-l curăța și pentru a preveni infectarea. Deasemenea, având limba aspră, prin lingere sunt îndepărtate celulele moarte din jurul rănii.
Pentru a ascunde mirosul lor de prădători. În cazul pisicilor, simțul mirosului este de paisprezece ori mai puternic decât cel al oamenilor. Multe animale de pradă, inclusiv pisicile își urmăresc prada cu ajutorul mirosului. O pisică mamă, în sălbăticie, va încerca să ascundă mirosul puilor, spălându-i frecvent și eliminând astfel urmele alăptării. Pisica mamă va face o igienizare completă atât a puilor, cât și a ei după fiecare alăptare. Din același motiv, pisica va îngropa hrană nemâncată în sălbăticie.
Prin spălare este îngrijită blana. Prin pieptănarea blănii cu ajutorul limbii sunt stimulate glandele sebacee de la baza firelor de păr și sebumul este răspândit pe întreaga suprafă a blănii. Deasemenea, prin lingere sunt îndepărtate impuritățile, firele de păr moarte sau paraziții. Mai mult decât atât, având in vedere că pisicile nu au glande sudoripare, prin umezirea blănii ele se răcoresc în sezonul cald.
Plăcere. Activitatea de spălare în sine este una plăcută și pisicilor pare să le facă o plăcere deosebită să se spele. Uneori vor împărtăși starea de bine și cu alte feline, pe care vor alege să le spele.