Poate l-a pierdut cineva. Mai ai tu grijă de el, pune semne peste tot, poate proprietarul va vrea să îl ia înapoi.
Dacă nu, îngrijește-l și păstrează-l tu, sau dacă nu te lasă părinții, dă-l unui prieten.
De unde sti ca nu are cip? Mergi cu el la un vet care are aparat care poate citii microcipuri si abia tunci iti va spune daca are. Dupa parerea mea cred ca acel catel este mai degraba pierdut nu abandonat.
Am vazut si eu un caz cu un catel pierdut care isi astepta stapanul langa un izvor unde venea mereu cu stapanul sa ia apa si a stat acolo nemiscat, nu era agresiv. A avut noroc cu o doamna care cunostea caine fiindca spatanul era vecin de scara cu dansa si i-a anuntat stapana sa vina sa-l ia. El era acolo de cateva ore si nu se miscase.
Fai poze, pune-le pe net ca poate l-a piedut cineva sau daca nu sa-l adopte cineva fiindca cu iubire va trece peste chiar si daca a fost abandonat si e dor de fostii stapani.
Da, asteapta stapanul, poate nu este abandonat poate pur si simplu este pierdut si cineva l-a dus la tarc in ideea ca poate i-l va gasit, puneti afise, intrebati prin zona si pune si la cabinetele veterinare afise sau poate cel care i-l cauta a pus afis, fa-i poza pune-l pe facebook, poate gasesti stapanul
Eu zic să îl iei, dar du-te la medic cu el, poate are un parazit înăuntru(îmi scapă numele lui).El îţi va spune exact ce are.
Problema este ca nu vrea de niciun fel sa paraseasca tarcul . Am incercat sa il fac sa plece de acolo dar nu vrea deloc .
Probabil e speriat, unde e ţarcul ăsta? Mai lasă-l acolo câteva zile.
Eu il tin acolo, dar problema este ca mai intra si alte persoane cu caini, azi s-a inimerit sa nu intre mai nimeni. Sigur e speriat, dar atunci cand m-am apropiat de el ramasese incremenit . Cand l-am mangaiat, lasase capul in jos de suparare . Mie mi se rupe inima de el, pentru ca daca totusi vroia sa scape de el persoana care l-a avut mai bine il ducea intr-un adapost. In zona respectiva este o haita de caini s am observat ca au vazut-o pe catelusa si au lasat-o in pace poate probabil ca este fata iar 3 din ei sunt baieti si una singura este fata. Ma gandeam ca maine sa ma duc sa vad daca mai este in tarc si sa ii cumpar o cutie de pateu poate pe aiai o mananca .
Nu ştiu ce să spun, fă cum crezi.
Sigur a fost abandonat! Dar poate ca il batea stapanul si deaia.Am o vecina care are bichon si se sperie de ceilalti fiindca l-a batut stapanul cand era mic.Incearca sa te imprietenesti cu el, arunca-i o jucarie...
Sigur are probleme cu moralul... iar daca e cu adevarat trist. poate fi posibil sa fi 'prins' ceva otravit. Orice catel simte cand i se apropie sfarsitul. Daca cu adevarat tii la el, il poti duce la veterniar macar pentru o consultatie...
Nu cred ca a luat ceva otravit . Cainele a aparut de nicaieri, stiam ca daca era sa manance ceva cu otrava trebuia macar sa vomite s-au sa faca " spume ". Dar el este bland si abia se misca . O sa incerc sa vad ce e cu ea si poate reusesc sa o ajut cumva. Bine ar fi sa nimereasca in haita care e in apropiere si sa ramana cu ei pentru ca haita aia e bine hranita si nu duce lipsa de nimic .
~♥~ Cu siguranta catelul a fost abandonat...Cel mai bine pentru el este sa primeasca multa atentie.Incerca sa te imprietenesti cu el...joacate cu el, mangaiel, alintal si fa-l sa iti fie prieten in acest fel o sa te considere atat prieten/a cat si stapan/a lui si cu timpul ce trece o sa isi revina deocamdata fa ce ti-am spus asa e cel mai bine