anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ok, azi i-am facut baie perusului meu si cred ca l-am udat prea tare :-s Era foarte cald afara, dar acum s-a innorat si l-am bagat inapoi in casa. Dar nu stiu ce e cu el, ca de cand l-am udat si-a bagat nasul in pene si tine ochii mereu inchisi.Si nici nu mai vera sa cante sau sa manance. Ma tem ca a racit.Intrebarea #1: Ce pot sa fac? Intrebarea #2: Data viitoare cand ii fac baie, apa trebuie sa fie calda?

4 răspunsuri:
| andrutski a răspuns:

Si eu am un perus, si nu ii fac niciodata baie. Am citit intr-o carte ca nu trebuie sa ii faci baie, doar sa ii pui un castron cu apa si sa il lasi sa se joace in el. Perusului meu nu ii place sa se joace in apa thinking si nu il fortez. Ai putea sa intrebi un medic veterinar daca vrei sa fii sigura.
Mult succes :*

| anka a răspuns:

Eu ii fac dus in fiecare dimineata dar nu il scot afara. Perusilor le place mult apa.
1. Folositi doar apa curata. Chiar daca pe piata se pot gasi produse de genul "sampon pentru pasari", cea mai sigura si buna metoda este sa faceti baie inaripatei doar cu apa. Pasarile produc un ulei special cu care isi ingrijesc penele, iar aceasta substanta poate fi indepartata prin folosirea sapunului sau a detergentilor. In aceasta situatie penele pot ajunge intr-o stare proasta iar pasarea va suferi.

2. Faceti baie pasarii in timpul celei mai calde parti a zilei. Pasarile ude racesc foarte repede si chiar viata le poate fi amenintata. Spalati inaripata in timpul celor mai calde ore ale zilei pentru ca penele pasarii sa aiba ocazia sa se usuce complet inainte de lasarea serii, cand vremea se raceste.

3. Asigurati-va ca apa are o temperatura confortabila. Daca apa este prea calda sau prea rece, corpul pasarii poate intra in soc (in afara de posibile arsuri si alte leziuni ale pielii). Intotdeauna verificati temperatura apei inainte de a spala inaripata. Multe pasari prefera ca apa sa fie la temperatura camerei.

4. Niciodata nu udati prea mult aripile pasarii. In salbaticie, pasarile nu permit niciodata ca umezeala sa patrunda printre pene pana la piele. Aceasta situatie poate duce la hipotermie si le impiedica sa zboare.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am inteles.Va multumesc pentru raspunsuri big hug
L-am stopit cu un pic de apa, dar a fost rece.Acum parca e mai vioi un pic. Si a si mancat ceva mei si putin mar. Cred ca e spre bine.
Anka, nu stiu dar eu am citit pe un site ca nu e bine sa ii faci baie perusului foarte des...
Si am incercat sa ii pun un vas cu apa, dar nu vrea sa faca baie singur.

| anka a răspuns:

Sa stii ca am perusii de 3 ani si inca nu s-au imbolnavit deloc. Dar tu trebuie sa observi ce ii place lui si ce nu si sa iei masuri in consecinta. Perusilor nu le place singuratatea poate ar fi bine sa ii iei un coleg de colivie.