Deci...Ma voi adresa ca o detinatoare de pisica (mai exact, motan). Este foarte adevarat ca un motan invata foarte greu anumite comenzi.Dar acum depinde si cand ii inveti.Eu pe-al meu il am de cand avea doua luni,iar acum stie lucruri utile atat pentru mine,cat si pentru el,cum ar fi : stie cand ii zic sa se opreasca din a face ceva (rau), stie ca daca a plecat pe usa de la intrare (cand iesa / intra cineva) si nimeni nu-l vede,stie unde sa astepte (etajul si usa),tocmai de aceea nu l-am pierdut,si Doamne ajuta sa nu-l pierd. Noaptea doarme, nu face galagie, sau cand se trezeste eventual mananca niste bobite sau bea apa, si se culca la loc.
Acum este inca micut, n-are nici un an, si nu lasa par.Inca este prin perioada "zgarie, musca, pandeste", dar incepe sa invete unde si cum sa o faca.Normal,nu-l stapanesc total, pentru ca asta ar insemna sa fie inchis intre patru pereti, daca stii ce vreau sa spun.
Bunicul meu cand eram eu mica avea un catelus.Ei, cand ma duceam la el mereu il vedeam asteptand pe un scaun din hol, si cand intram sarea pe mine.Catelul lasa mult par,asta este adevarul, dar stia comenzi (ceea ce o pisica nu le va invata, eventual respecta mereu).Dar, in rest, nu am vazut diferente.Amandoi erau foarte dragalasi,ascultatori si chiar daca mai faceau prostii acolo,amandoi aveau calitati.
Deci,pentru mine, o pisica si un caine n-ar trebui sa se puna intr-un clasament. Daca ai grija de ei, catelul va avea grija de tine si te va apara, iar pisica va sta in bratele tale si va toarce. Indiferent cate or fi facut pana atunci, asa se va intampla.
lliviu întreabă: