| Foxie2 a întrebat:

Papagalii (perusii) isi schimba penele si mai ales puful cand vine iarna... sau primavara? problema e ca nu e chiar primavara suntem pe la jumatatea iernii iar lor le cad foarte multe pene si foarte mult puf.
Ar putea fi vorba de o boala? sau e normal?

Răspuns Câştigător
| klhkhjjhkhklhkjhkjh a răspuns:

Daca are multi tiulei, inseamna ca o sa-i cresca pene noi... acum nu trebuie sa-l atingi cu mana unde are tiuleii pentru ca sunt durerosi si o sa-l doara destul de tare, o sa vezi cu timpul ca ii cresc alte pene noi si frumoase in locul tiuleilor, care il fac un ciufulit happy Pentru asta nu e nevoie sa-l duci la veterinar, dar sa stii ca nu ar strica un consult, dar dupa ce ii dispar tiuleii ca o sa urle pe acolo de durere la consult cand i se ating tiuleii... papagalul meu se ferea cand ii atingeam tiuleii sau scotea un tipat.

5 răspunsuri:
| klhkhjjhkhklhkjhkjh a răspuns:

Am si eu un papagal perus si este normal sa le cada penele... Papagalului meu ii cad penele si ii cresc altele la fiecare anotimp si toamna si vara. Nu te ingrijora ca nu are nimic. happy Ce culori are papagalul tau? Al meu e verde cu galben si putin negrubig grin

| Foxie2 explică (pentru klhkhjjhkhklhkjhkjh):

Eu am 2 asa este fetita (galbena cu verde) baiatul e albastru cu gri...si de paiat ma ingrijorez mai mult e cam ciufulit

| klhkhjjhkhklhkjhkjh a răspuns (pentru Foxie2):

Pei in ce sens e cam ciufulit, are multi tiulei dupa ce i-au cazut penele sau e cu mot pe cap?

| Foxie2 explică (pentru klhkhjjhkhklhkjhkjh):

Are multi tiulei il am de 2 ani si nu l-am dus niciodata la veterinar, nu stiu ce sa fac...

| Alexe_Denis_1995 a răspuns (pentru klhkhjjhkhklhkjhkjh):

Al meu este albastru și negru cu alb

| klhkhjjhkhklhkjhkjh a răspuns (pentru Foxie2):

Daca are multi tiulei, inseamna ca o sa-i cresca pene noi... acum nu trebuie sa-l atingi cu mana unde are tiuleii pentru ca sunt durerosi si o sa-l doara destul de tare, o sa vezi cu timpul ca ii cresc alte pene noi si frumoase in locul tiuleilor, care il fac un ciufulit happy Pentru asta nu e nevoie sa-l duci la veterinar, dar sa stii ca nu ar strica un consult, dar dupa ce ii dispar tiuleii ca o sa urle pe acolo de durere la consult cand i se ating tiuleii... papagalul meu se ferea cand ii atingeam tiuleii sau scotea un tipat.