Eu am avut un micul alexander care ne musca numai pe mine nu ma musca pentru ca ii faceam toate poftele. Tatal meu de mai multe ori la prins si i-a dat bobarnace in cioc si la tinut minte si de asta il musca. Acum l-am dat si este tare fericit toata ziua sta afara. Acolo sunt mai multi oameni si unul tot asa la prins is i-a dat bobarnace si papagalul il musca. Se repezea la noi daca ne apropiam de colivie. Zici ca era un killer. Dar era tare frumos si mie imi placea doar ca era cam enervant. Poate te musca si daca ii iei ceva din colivie sau te atingi de colivia lui... Succes!
Pai si eu am aceiasi problema cu papagalul meu.Al meu are 6 ani.Eu il las asa. Problema papagalilor (perusilor) e ca atunci cand sunt in cusca is apara teritoriul.
Ai putea sa il lasi sa iasa singur din cusca si sa il prinzi cat e afara pentru ca acolo sunt mai tematori si chiar daca musca, musca slab, aproape nu simti.
A doua solutie ar fi sa iti iei niste manusi un pic mai groase si sa il prinzi in cusca. Cred ca se va obisnui.
Cat despre problema cu ouale:perusul meu face cam vreo 3 oua pe an deci e cam normal.Cred ca il poti imperechea dar aai putea sa te duci la un veterinar si sa iti dea el sfaturi in ambele cazuri.
Sper ca te-am ajutat