Buna, nu, nu poti vaccina puii mai repede decat ti-a recomandat veterinarul, el stie de ce ti-a recomandat timpul asta, e cu risc.
Da, este un virus nenorocit la fel ca panleucopenia de afecteaza pisicile, se ia usor, rezista pe sol, pe suprafete timp indelungat, il aduci si tu in casa pe incaltaminte, poti sa il iei si dn cabinete[cu precadere de acolo unde vin animale bolnave, nu ai cum fizic sa dezinfectezi tot].
Din pacate puii pana in 6luni sunt puternic afectati, viremia este mare si ei inca nu au sistemul imunitar dezvoltat, unii nici nu agonizeaza, mor subit.
Poate infectia nu este atat de puternica si fiind si cu vitamine si tratament scapa.
Cand mai aduci un catel in casa/curte intai du-l la doctor si testeaza-l pentru diverse[ nu doar parvo, sunt altele de nu au vaccin sau tratament tinta, da, implica f multi bani dar este imperios necesar ], stiu ca ai vrut sa faci o fapta buna dar cand ai deja un animal trebuie sa ai grija mare, sunt patita cu un puiut de pisica adus in casa eu avand si alte pisici, nu iti imaginezi ce am tras dar totul a fost bine.
Ane758 întreabă: