| jicu a întrebat:

Pentru cunoscatorii de fotbal... ce rol are semicercul din fata careului mare?

btw... ar cam fi nevoie de o categorie... "sport"

Răspuns Câştigător
| ciumpalaku a răspuns:

Hai sa va spun eu.De la punctul de 11m pana la semicerc sunt exact 9, 15 m.Este distanta sub care adversarul nu are voie sa se apropie in momentul executarii penalty-ului.Aceeasi distanta se respecta si in cazul celorlalte lovituri libere, directe sau indirecte.

8 răspunsuri:
| asko a răspuns:

-pentru a pastra distanta fata de punctul cu var cand se executa penaltyurile
sau
-in suprafata respectiva portarul poate juca mingea cu mana

| asko a răspuns:

@HepHap
mi-am dat si eu cu parerea, habar nu aveam la ce foloseste, banuiam ceva cu distanta

HepHap
| HepHap a răspuns:

@ asko

De data asta te-a fentat google-ul. Daca la prima afirmatie ai dreptate, la a doua ai dat-o in bara (ca tot suntem la fotbal).

| Instinkt a răspuns:

Nu foloseste decat la numarare metrilor e la 18 m de poarta se termina careul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa inteleg ca stii raspunsul si nu ai nevoie de ajutor ci vrei sa ne verifici cunostintele.halal postare.in fine ...este intr-adevar semicerc acolo?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adica pct de la 11m este centrul cercului si marginea semicercului in afara este la 20, 15m? Pare cam greu de crezut, dar totusi nu am nici o alta explicatzie pentru acel semicerc, asa ca probabil o sa-ti dau dreptate pana aflu altceva

| sTeFaN. a răspuns:

Salut, joc fotbal, imi place dar sincer nu stiu ce rol arehee heechiar nu m-a interesat deloc semicercul din fata careului mare.

| mariu2s a răspuns:

Stiu sigur ca nu se da lovitura de la 11 metri daca jucatorul e faultat in acel semicerc.
Acel semicerc ajuta la orientarea fotbalistilor in teren(in special a celor ce joaca "cu capul in pamant" happy.

P. S. O categorie "Sport" ar fi utila.