Iti recomand sa te duci la un medic veterinar.Ce are el acum e transmisibil.Incearca maine la un medic veterinar din zona intre orele 9:00 si 17:00.Zii ce are, si rezolva ea/el.Nu mai sta pe ganduri. Exista riscul sa moara Fundita?
Deci se poate ca paduchii lui sa treaca si pe mine? Pentru ca eu il las mai mereu liber prin casa, vine se pune pe mine..in capul meu :-s. Deci?
Ti-am zis ca da.
Vezi daca ectoparazitii seamana cu malofagii(paduchii de pene) din fotografia de aici : http://www.latifa.ro/......ii-de-pene
Acestia nu sunt transmisibili la om!
Pasarile de apartament mai pot face si alte ectoparazitoze ( de ex. scabia)--- din acest motiv ar trebui sa o duci la veterinar. Este necesara curatarea si dezinfectia coliviei.
Nu,nu arata asa paduchii de pe el, sau ce are...Ei sunt mici si gri.
Inca o intrebare si daca poti sa-mi raspunzi multumesc mult !
-> Am vazut pe internet cum ca daca i-as face o baie fierbinte paduchii ar pleca de pe el si la fel si cu tot ce are in colivie. Crezi ca e adevarat? Mi-e cam frica pentru ca are 7 luni si e primul meu perus si mnaa.
Nu,nu asa arata paduchii de pe el. Sunt mici si gri. Si mi-e putin greu pentru ca eu locuiesc undeva la tara si aici medicii veterinari nu sunt prea specializati in papagali/perusi, iar eu sunt eleva si mna.
Aaa, inca o intrebare si te rog sa-mi raspunzi la ea .
Am inteles ca daca i-as face o baie fierbinte lui si tuturor lucrurilor din cusca, ar scapa de paduchi.O alta varinata, ar fi sa-l dau cu gaz sau motorina.Mie mi-e putin frica pentru ca e primul meu perus si are 7 luni.Deci referitor la intrebare, ce ma sfatuiesti?
Paduchii de pene iau culoarea penajului adica, daca sunt pe pene de culoare galbena ei sunt galbeni sau, daca sunt pe pene negre ei sunt negrii, cei de pe pene de culoare gri, sunt gri si tot asa.Perusul va muri daca-i faci baie cu apa fierbine iar de la gaz se poate intoxica( caile respiratorii sunt foarte sensibile chiar si la spreyuri). Daca nu-ti permiti sa-l duci la un veterinar iti sugerez sa-l donezi unui coleg care are aceasta poibilitate. Data viitoare, cand vei avea o alta pasare, ai grije si tine-o in conditii igienice (cusca spalata si dezinfectata).
Numai bine!
Am si eu un perus care, cred ca are paduchi sau nu stiu ce, sunt niste insecte mici si albe(ca paduchi de gaina putin mai mici)nu am gacit nimic pe net despre acestea.cine ma poate ajuta?
Ane758 întreabă: