Poate,dar e mai deranjant.Mai bine îi stingi/acoperi sursa de lumină când doarme.
Da, nu îi acoperi lumina. Majoritatea perușilor se tem de întuneric iar somnul cel mai odihnitor îl au ziua. Eu am un peruș care doarme cu veoza lângă cușcă altfel o ia razna sare pe toate gratile și începe să facă gălăgie speriat. Nu toți fac asta (ex.: vechiul peruș al părinților mei era calm noaptea) dar majoritatea da. Noaptea dorm pe perioade scurte și se trezesc la cel mai mic zgomot sau lumină (sau dacă faci orice în acea cameră). Somnul de după amiază este mult mai odihnitor pentru el de aceea îți recomand să îl lași într-o cameră liniștită. De asemenea peruși au nevoie de 10-12 ore de somn. Poți să îți îndemni perușul la somn și acoperindu-i cușca în fiecare zi la aceeași oră. Își va crea un program în câteva săptămâni. Iarăși al meu nu acceptă asta dar poate al tău da. Chiar dacă nu crezi că se teme de întuneric eu personal cred că îi va fi mai bine cu o veoză. Succes!
Da,el adoarme cand e zi afara si in casa e liniste, pasarile sunt foarte tematoare de intuneric, de aceea ele dorm ziua mai mult decat noaptea.Dar nu conteaza daca e becul aprins sau colivia lui este la geam.