Se spune că câinii ar fi cei mai buni prieteni ai omului; total adevărat. Chiar sunt cei mai buni prieteni ai omului, dar când vrei să te alinţi cine e partenerul tău perfect altcineva decât pisica? Nimeni. Eu având o pisică, o alint aproape zilnic, şi ea la rândul ei mă alintă pe mine. Am şi un câine, dar nu pot spune că mă alintă la fel ca o pisică, ci mai degrabă vrea să mă devoreze dintr-o îmbucătură.
Aceste două animale sunt total diferite, dar totodată atât de asemănătoare. Găseşti la ele defecte şi abilităţi. Pur şi simplu nu pot alege între aceste două animale. Fiecare îşi are rostul ei, chiar dacă e pisică, chiar dacă e câine.
Pisici. Pisicile sunt întotdeauna curate, pufoase, drăgălaşe şi torc frumos.
Câinii oricât de inteligenţi se spune că sunt, tot îşi mănâncă propriul rahat (da, am văzut-o cu ochii mei. şi nu o singură dată).
Pe naiba! cainii ăia inseamnă că n-au avut ce mânca luni de zile! Nu există!
Doar pentru că nu ai văzut tu cu ochii tăi nu înseamnă că nu există.
Iar câinii pe care i-am văzut eu aveau ce mânca, te asigur.
Poate asa au fost "rasfatati" de mici!
Nu prea pot alege :-s. In general imi plac pisicile, dar ca animal de casa prefer un caine...
Câinele deoarece este printre cele mai populare animale de companie ai oamenilor si sincer ii ador si in plus nasul cateilor este mai bine echipat decat cel al pisicilor.
Eu iubesc absolut toate animalele, dar imi plac in special pisicile (poate pentru ca cam seman cu ele). Catei sunt mult mai jucausi decat o pisica, dar sunt mai greu de intretinut. O pisica se descurca singura sa-si faca nevoile si nu face mizerie (poate doar niste fire de blanita uneori) si au o prezenta calmanta.
Măi, eu am preferat dintotdeauna cateii. Dar ceva m-a impresionat zilele trecute la o pisică. Da! O pisica m-a facut sa plâng si n-as fi crezut vreodată ca o mâtă neagră va reusi sa ma impresioneze până la lacrimi. Am vazut-o la o jumatate de metru intre trotuar si sosea, autoturismele o evitau cat de cat (până cand, nu se stie), de la distanta am crezut ca e o haina neagra... Apropiindu-ma cu masina, o pisică statea in fata mea, lângă micul ei pui fătat, zdrobit de rotile unei masini (dorea sa traverseze strada cu el in bot si-l scapase). Am coborat si cu lacrimi in ochi, am vazut-o nedezlipindu-se de langa puiul mort, plin de sange. Practic, dorea sa moara langa el, sa aiba aceeasi moarte. L-am luat cu o pungă si l-am pus in iarbă, deoparte. Pisicuta si-a urmat puiul pe care-l duceam si a ramas langa el, asa mort cum era, era al ei, pentru ea nu conta ca era mort! Am plâns. M-a durut durerea ei de mamă, m-a durut ca sunt fiinte umane, mame care-si abandoneaza copii, in spitale, la ghena cu gunoi, pe cand o pisica ramane langa pui. N-am crezut sa o revăd azi pe acea pisica, apăruta de nicaieri, a ramas tot acolo desi puiul ei fusese aruncat la gunoi de un domn. I-am dat niste lapte si niste cărnita. Eu, care niciodata nu hranisem o pisica, ci doar catei...O singură pisică m-a facut sa le iubesc pe toate!
Impresionantă poveste...
Și apropo de empatia animalelor...
http://www.trilulilu.ro/......autostrada
Imi plac amandoi, dar daca ar fi sa aleg as alege cateii pentru ca sunt mai isteti si mai jucausi :X
As alege cateii, dar ambii sunt asa adorabili :X Daca te gandesti asa, iubim pisicile pana ne zgarie pe fata
Eu aleg cateii.am unul.il ador si ador orice rasa.Pot sa spun ca ii aleg pentru ca ii iubesc.
Eu iubesc foarte mult cateii, dar daca ar fi o lupta intre o pisica si un caine, as paria pe pisicaFunda
GuardianAngel_7614 întreabă: