Întrebare recomandată | DauceanuMihai a întrebat:

Pitbullii sunt interzisi in Romania?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu sunt interzisi doar ca sunt considerati caini periculosi si pot fi detinuti in conditii mai restrictive decat cainii obisnuiti si proprietarii au obligatii in plus, conform OUG 55/2002, rep. in 2014.
Pentru detalii citeste acest act normativ, il gasesti si aici:
http://www.dreptonline.ro/......licata.php

| Braysto a răspuns (pentru Ioandelasal):

Salut scuze dar cred ca ai gresit cel putin pe acest documentar de pe internet (http://adevarul.ro/......ndex.html) trebuie sa ai varsta minima de 18 ani... Deci sper ca nu gresesc!
=)

| Ioandelasal a răspuns (pentru Braysto):

N-am gresit deloc, legea indicata de mine este in vigoare ACUM, iar documentarul indicat de tine este din 2002, total depasit si nu l-ai citit nici cu atentie, nu se spune ca sunt interzisi ci doar ca ar putea fi interzisi.
Citeste legea indicata, ti-am dat si link-ul.

27 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Nu, în anumite condiții.

Răspuns utilizator avertizat
| alexandrualind a răspuns:

Nu pentru ca sunt si pe strada cu stapanul.

| FlorinCiokan a răspuns:

Nu sunt interzisi. Si eu detin unul.

| Talmacel_Alexia_1999 a răspuns:

Nu sunt interzisi cainii in Romania orice rasa ar fi.
Poti sa ai pitbull. Daca te mai uiti prin parcurile de caini vei vedea si pitbulli

| AnOnImuSS1 a răspuns:

Salut nu sunt interzisi in Romania detin si eu o femela de 1 an si este foarte blanda am crescuto de micawinking doar ca trebuie sa fii mai vigilent si responsabil si sa mergi sa iti faci acte pe el + cand il scoti afara nu conteaza ca e pitbul sau ori ce alta rasa de caine trebuie sa respecti legea si sa il ti obligatoriu in lesa si botnitawinking

| ﱞﱞﱞ a răspuns:

Nu cred, am mai auzit oameni care asculta big grin

| ancuta20 a răspuns:

Nu sunt interzisi, dar din cate stiu eu, sunt considerati periculosi si oriunde ai merge cu el trebuie sa ii pui botnita.

| MrCronos a răspuns:

Nu, nu sunt desi un astfel de caine cere anumite responsabilitati in plus fata de alti caini datorita compotramentlui lor agresiv. Iti recomand sa te interesezi mult inainte de a achizitiona un astfel de catel.Multa bafta, Funda?

| florinacristina99 a răspuns:

Nu

| Filozofie a răspuns:

Doar daca este caine. Stii ca se eutanaseaza. (daca sunt mai vagabonzi un pic)

| blastzone35 a răspuns:

Nu, nu sunt

| Elektryk a răspuns:

Nu,nu sunt
uitati-va la intrebarea mea, dau funda:-)

| Trolen a răspuns:

Nu este interzis doar ca pot fi periculosi si daca sunt copii prin preajma casei tale pot fi speriati

| SantaClaus123 a răspuns:

Nu sunt interzisi, doar ca trebuie sa le pui botnita si sa folosesti o lesa gorasa cat sa nu o poata rupe.

| Bluee16 a răspuns:

Bineinteles ca nu happy!

| simohalep2 a răspuns:

Sigur ca nu. Doar trebuie sa ai mare grija cu el si sa nu-l scoti afara fara lesa

| Rebekah1664 a răspuns:

Nu. Cine a zis asta? laughing
Sunt considerati foarte periculosi, atata tot.

| Evaflory a răspuns:

Nu!

| ToneDaniela a răspuns:

Nu,nu sunt interzisi si eu am doar ca atunci cand pleci cu el afara(parcuri, locuri publice, etc) trebuie sa ii pui botnita. Eu nu am stiu si am luat amenda. Daca te duci in sectorul 3 cu el trebuie sa ai si punguta cand isi face nevoile sa i le strangi. (doar in sec 3)

| AlexutzaAle2015 a răspuns:

Http://www.ziare.com/......to-1117732
Intra pe acest link si o sa vezi...

| BeatriceBb69 a răspuns:

Nu.

| dumitruthekiller a răspuns:

Nu sunt iterzisi dar trebuie sa detii mare atentie deoarece sunt periculosi

| Bringiton2120 a răspuns:

Nu sunt interzisi in Romania dar acum iti interzice sa ii mai operezi sa le tai coada si urachile!

| Vladmunteanu789 a răspuns:

Nu sunt interzisi doar ca costa mult. happy