Din cate am vazut, animalele nu prea lacrimeaza.Cand o fac, de cele mai multe ori e din cauza a ceva ce le deranjeaza ochii(lumina puternica, praf, etc) sau pentru pastrarea umiditatii ochilor.
Dar, animalele au sentimente. Unele pe care le percepem mai greu sau diferit.Cred ca si animalele pot lacrima din tristete(un stapan de caini mi-a spus ca un caine de-al lui obisnuia sa "planga" cand se intamplau anumite lucruri rele.)
Pana la urma, nu tine neaparat de stiinta, ci mai degraba "de inima" si cum privesti animalul, adica ori ca pe o fiinta vie cu sentimente sau ca o fiinta vie gata de studiat.
Da, vezi bancul cu calul si tiganul
si aici https://www.bzi.ro/calul-care-rade-212760
Știi bancul cu calul care vrea sa devina cântăreț?
aici:https://www.wattpad.com/......-sa-devina
Multe animale au lacrimi.Acestea ajuta la curatarea si pastrarea umiditatii ochilor.
Plansul, daca te referi la cel cauzat de emotii, nu il au.
E in avantajul lor, in natura, sa nu aiba astfel de "probleme"( poti gasi un alt termen mai potrivit )
Multe animale simt tristete, bucurie, etc, dar nu le manifesta la fel oamenii.
Asa sa fie? Spre exemplu, de curand, o catea a inceput sa „planga", atunci cand a realizat ca puii ei au fost salvati, dupa ce toti au fost aruncati pe un teren viran, langa o padure.Aici au fost gasiti de o femeie care, trecand prin zona, a auzit vaitele catelusilor.Mama lor era extrem de slabita, femeia i-a dat mancarea pe care o avea prin sacosa, apoi a chemat o prietena, cu masina, si a luat animalele acasa. Cateaua a prins puteri si a inceput sa-si alapteze puii. Dar, in timp ce micutii flamanzi mancau, mama lor a inceput sa lacrimeze, parca in semn de recunostinta pentru ca au fost salvati.https://www.youtube.com/watch?v=2kpLIOPgEjY
Nu știu ce sa zic.
Poate au si ele emotii ca noi oamenii, dar nu știu cum sa le exprime.Chiar și zâmbetul este provocat de emoții, zic.
Râsul lor este într-adevăr neobișnuit. Expertii explică faptul că vulpile au mai multe tipuri de râs care își dezvăluie starea de spirit: „Râsete urlante (Aahh-ha-ha-ha) - emoție sau ușurare
Sună asemănător cu maimuțele.
Gogeleva, un bun spectograf, a descoperit ca sunetele "ha ha" imitau îndeaproape sunetul râsului uman.Mai aproape decat orice alta vocalizare non-umana.
Ar mai putea însemna și senzaţia de jenă percepută în raport cu o sursă de lumină(fotofobia)în cazul glandelor lacrimale.Tu ce crezi?
teodora555 întreabă: