Vezi aici ce boli poti lua de la pisica si idei despre cum sa le previi:
http://www.animalutze.com/articole/zoonoze-pisica.php
Singura mai serioasa este toxoplasmoza pentru gravide.
Pisica nu zgarie decat daca nu o lasi in pace. La cele mai multe pisici nu le place sa fie ridicate de jos, dar depinde de personalitatea fiecareia in parte.
Parul ii cade indiferent daca o speli sau nu. Cat par ii cade depinde de rasa pisicii. Eu am avut inainte un motan care lasa cantitati mari de par. Cel pe care il am acum lasa foarte putin. Este foarte dificil sa speli o pisica, majoritatii absolute nu le place si se vor lupta sa scape.
In familia mea au existat multe pisici de rase diferite, care au coexistat cu copii inclusiv foarte mici si nimeni nu a avut niciodata vreo boala care sa fi putut fi atribuita unei pisici.
Ar fi bine sa nu o lasi afara. Poate sa fie lovita de o masina, atacata de caini vagabonzi sau de alte pisici si poate sa vina cu fel de fel de paraziti. Pisica tinuta in casa si vaccinata regulat nu iti face nici o problema. Cele mai multe sunt foarte curate si nu ai altceva de facut decat sa ii cureti litiera la 2-3 zile in functie de dimensiunea litierei.
Iti bati joc de noi? Ziceai ca ai gasit o pisica si ca ai luat-o, acum nu ai pisica? Ai fetish cu pisici?
Buna!
Ca sa nu ii zgarie pe parintii tai poti lua o pisica mica(ma refer sa se obisnuiasca cu familia) dar care sa poata manca si bobite.
Doi la mana, ca sa nu-i cada parul trebuie sa o speli saptamanal cum te speli si tu.
Trebuie sa ii faci vaccine si mai ales nu o hrani cu mancarea pe care o mananci si tu...pentru ca ii cade parul.
Si nu o sa aiba cum sa-i cada parul daca o periezi, cureti, etc.
Iar boli nu ai cum sa iei daca o ingrijesti.
Si invat-o de mica sa-si faca nevoile in litiera.
Ti-as recomanda sa nu iei orice amaraciune de pe strada ci sa alegi una de rasa...