Off! Ce sa ma fac eu cu tine? Te inteleg perfect. Cati ani ai Andrei? Undeva gresesti. Trebuie sa-i spui tatalui tau ca pisicile nici nu lasa par, numai cainii fac asta. Pisicile se spala singure cu limba si isi aduna parul de pe ele, nu ramane par pe nimic in casa. Spune-i lu ' incapatanatu' al de tat-tu ca de fapt ai fi vrut un caine, mare, dar nu ai avut curaj sa-i spui si ai redus rugamintea la pisica numai sa sa fie de acord. I-ati angajament ca vei avea grija de pisica numai tu. Da-te si tu bine pe langa el, fii hot. Fa-i un masaj cand vine acasa, vorbeste cu el, intreaba-l cum a fost ziua. Spune-i ca ti-a spus un nene ca si el a refuzat sa-i ia caine baiatului lui si acum ii pare rau. Nu stiu cum sa-ti spun, trebuie sa intri putin sub pielea lui. Oamenii mari sunt preocupati de ale lor, trebuie sa-i sensibilizezi. Incearca, succes!
Da stiu, dar nu eu i-am spus ca lasa par, a venit el cu ideea asta. Am 11 ani si spune ca nici nu vrea sa auda de piscica in casa lui. Spune ca miroasa urat in casa si multe atele... Descrie-mi un dialog despre cum ar trebui sa il pacalesc
Ba sa stii ca are el dreptate ca pisica daca e motan arunca stropi prin casa, daca e pisica si la aia miroase rahatul. Trebuie ceva cheltuieli sa cumperi letiere si nisipuri din alea de magazin, hrana etc. Cand stai la bloc e mai dificil, eu am stat mereu la casa. Ideea e ca trebuie o intretinere si curatenie riguroasa iar tu esti cam mic sa te poti ocupa de toate. In afara de asta noi astia batrani stim ca de regula copiii au un dor care le cam trece nu in foarte mult timp si abandoneaza obligatiile. Eu care stateam la casa primeam mereu " cadou " animale de la prieteni de la bloc de cate se saturau aia mici. Am primit de la iepuri pana la caini si pisici. Si sa stii ca nu e tocmai corect sa iei un animal si apoi sa-l abandonezi. Nu stiu ce sa zic, nu tin cu nimeni dar si ala batran are dreptatea lui. Daca nu cade la compromis nu ai ca sa-i faci, e sef in casa.
Salut! O pisica nu este asa usor de intretinut, pe lîngă faptul ca lasă păr, sunt multe alte probleme, daca optezi pentru o pisică de rasă, cum ar fi birmanezul, pe lîngă faptul ca este un animal care se atașeaza mult de stăpîn, caută compania lui, este foarte jucăuș, trebuie sa fii atent ca este si un animal pretentios, nu mănîncă orice, decît mîncare cu Ph neutru asta daca e castrat ca sa nu faca pietre la rinichi, se îmbolnavesc des, sunt sensibili, trebuie neaparat castrat deoarece cînd este in călduri i si marcheaza teritoriul facînd pipi peste tot, prin casă, si miroase groaznic, trebuie mereu sa cureti după el, deoarece daca nu il inveti sa si faca nevoile la nisip, si le face pe covor, deci daca vrei animal trebuie sa stii ca ai responsabilitatea curateniei după el, eu i ti recomand sa cauti un motan birmanez, un pui, pînă in 2 luni, sa il educi de mic, sa ai grijă de el, animalul ca si bebelușul nou nascut, nu sunt jucarii, adica nu te poti ocupa de el cînd ai tu chef, nu, ci zilnic si de cele mai multe ori toata ziua trebuie sa cureti sa strîngi mizeria facuta de pisică, asa ca are dreptate tatăl tau sa nu vrea pisica, deoarece va cadea pe mama ta sarcina de a face curatenie, si daca tu nu poti sau nu vrei sa cureti după animal, de aici incep certurile in familie, si nu in ultimul rînd, o pisică birmaneză daca optezi sa i ti i ei ceva de rasă, costă multe milioane (vechi) tratamentele, pastilele si vaccinurile, ca trebuie dus de 2 ori pe an la consult veterinar de specialitate.
E adevarat ce spui, dar iti place tie birmaneza si de aia vorbesti de ea. Si pisicile comune sunt frumoase si nu costa o avere, gasesti la adoptii. Eu unde stau in Europa are lumea tot felul de maidaneze.
Alenira întreabă: