Ca sa iti faca oua trebuie sa le pui cuib. Mai intai verifica daca intr-adevar ai pereche sau daca ai 2 fete sau 2 baieti. Cred ca sti ca baietii au ceromul(partea de deasupra ciocului, narile) albastre, mov iar fetele au ceromul alb si in perioada de imperechere maro.
Daca zici ca se pupa ar fi mai multe sanse ca sa fie pereche. Cuibul este cel mai important, du-te la pet-shop si cumpare-le un cuib din lemn in care sa le pui talas si talasul se cumpara. In perioada asta trebuie sa le dai foarte multe fructe mar, morcov etc. Dar au mare nevoie si de calciu. Eu alor mei le fierb un ou si il las la fiert vreo 10 minute dupa care amestec galbenusul cu albusul si le pisez si mai adaug pesmet, apoi tot amestecul il pun intr-un capac de borcan si il pun pe tavita lor din colivie si le place foarte mult. Le trebuie os de sepie, femela are mare nevoie de osul de sepie, nu numai pentru faptul ca isi acute ciocul dar si pentru ca, contine calciu. Femela mai are nevoie si de apa din abundenta pentru ca baile sunt foarte necesare in timupl clocitului.
Trebuie sa aiba o colivie destul de incapatoare, 12 ore pe zi lumina si multa liniste. Daca au jucarii prin colivie este foarte bine sa le iei ca sa aiba spatiu destul.
Masculul trebuie sa calce femela si dupa 10 zile de la imperechere va aparea primul out.
Si eu am 4 perusei, fetita mea a avut 4 serii de oua ( in fiecare serie a facut cate 5 oua).
Ca sa se imperecheze trebuie sa aiba amandoi peste 1 an. Daca sunt mai mici, puii o sa iasa cu probleme de sanatate, etc.
Cand o sa iasa puisorii sa ii hranesti cu ovomix si cu ou fiert.
Sper ca te-am ajutat :*, te pup si bafta la puiuti.
Poate fi si alta cauza.Ori femela ia anticonceptionale sau masculul foloseste caciulita.