| Andre a întrebat:

Mi-am luat un catel bichon maltese si are o luna. La cat timp pot sa-i fac baie? Si cand pot sa-l duc afara?

10 răspunsuri:
| ONU_2429 a răspuns:

Baie hmm mai lasa-l un pic

afara dupa a 3 serie de vaccinuribig grin

| Suzy a răspuns:

TARA DE ORIGINE Italia si Malta.

APTITUDINI Caine de companie.

DIMENSIUNI Inaltimea la nivelul greabanului este de 21-25 cm (8, 5-9, 5 inchi) pentru masculi si de 20-23 cm (7, 5-9 inchi) pentru femele.

BLANA Cainele Bichon Maltez au o blana alba, formata din par lung si matasos, fara strat inferior, care este purtata cu o carare de-a lungul spatelui.

INGRIJIREA NECESARA Necesitatile de ingrijire ale rasei Bichon Maltez sunt substantiale, incluzand periere si pieptanat zilnic, spalarea cu regularitate ( oa data la 2 saptamani). Exista solutii speciale pentru a indeparta "petele de lacrimi" atat de inestetice.

In colturile ochilor poate creste par care produce iritatii. Preveniti acest lucru prin indepartarea excesului de par. Acesti caini nu naparlesc; firele de par moarte pot fi indepartate cu o perie dupa pieptanare. Blana trebuie sa fie lunga pana in pamant (aceasta la maturitate).

Parul de pe ochi este ridicat cu ajutorul unei bentite pentru par. Mentinerea blanii acestor caini Bichon Maltez in conditii de concurs necesita un efort considerabil. Proprietarii cainilor de concurs le ung parul cu ulei si il prind pe bigudiuri pentru a preveni deteriorarea acestuia.

CARACTER

Cainii din rasa Bichon Maltez sunt foarte prietenosi, iubitori, jucausi, sociabili, dornici sa invete si sensibili.
Ei se inteleg foarte bine cu copiii si isi formeaza o legatura foarte stransa cu stapanul lor.

DRESAJ

Dresajul acestor caini este usor deoarece le place sa fie cu familia lor si se adapteaza foarte bine oricaror circumstante.

Caine foarte frumos, avand intregul corp, pana la labe acoperite cu par lung. Capul are, craniul lat si plat, botul lung, proportionat fata de cap, nasul negru. Ochii sunt inteligenti, rotunzi si mari, de culoare neagra.

Caini se scot de 3 ori pe zi[sau mai multe ori depinde cat timp ai] : dimineata, la amiaza si seara

Dar daca nu ai timp poti sa il scoti doar dimineata si seara!

Sa iti traiasca scumpetea! sa ai grija de ea si sa o iubesti a simte astalove struck

| Meryem027 a răspuns:

In primul rand, sa-ti traiasca! Si eu am un bichon maltese si are doua luni.Eu i-am facut baie de la o luna si l-am scos si afara, bineinteles, l-am protejat.Adica pana la un an parca, nu mai stiu exact, nu are voie sa ia contact cu alti caini. Asa ca ai grija. happy Fa-i vaccinul si tot ce-i mai trebuie, du-l la medicul veterinar etc. etc. Numai bine!

| Laura a răspuns:

Deocamdată nici măcar nu ai de ce să îi faci baie. Trebuie să îi faci DOAR când e nevoie. Afară poti să îl scoti doar după vârsta de două luni, când își termină vaccinurile.

| Sweety_5674 a răspuns:

Si eu an un bichon maltez de 6 luni.si i-am facut baie cam pe la 2 luni jumate sau aproape 3. iar afara cand il scoteam.doar in paturica ca sa-l protejez mai ales la cap. poate face otitahappy. Bafta:*

| Sweet00gum a răspuns:

Daca il duci la veterinar, o sa iti spuna ce sa faci happy stiu ca poti face doar dupa ce se termina perioada vaccinurilor... cam la doua luni

| CrySsa_4535 a răspuns:

Afara il poti duce dupa ce termini cu cele 3 vaccinuri. Adica pe la vreo 3 luni daca nu ma insel. Iar cu baita mai asteapta ca probabil nu e asa de murdar sa necesite urgent baie. Fa-i cat mai tarziu baita.

| `KiddO` a răspuns:

Vaccinurile se termina la 2 luni si ceva [cateva zile]. [ daca sunt facute la timp]. Afara poti sa il scoti in locurile foarte curate, dar sa nu cumva sa il lasi sa linga pe jos sau mai stiu eu ce. Iar baie, dupa vaccinuri la 1-2 saptamani.

| EllyCA a răspuns:

De cand tiai luat tu caine?! nu te cred!

| Andre explică:

Da draga mia- mluat doar nu crezi ca sunt saraca am vrut sa imi iau la inceputul scolii care-i faza ca nu inteleg?