Daca broscuta ta este de Florida ar trebui sa stii ceva despre asta. http://www.testoase.com. Aici este un forum foarte bun.
Pentru inceput daca e mica sa stii ca trebuie sa stea la caldura. apa sa fie undeva la 25 de grade. Acum datorita conditiilor in care ai tinut a intrat in hibernare. Fac asta atunci cand nu au niste conditii propice. De aceea te sfatuiesc sa citesti acel forum si sa vezi cum se creste o broasca si ce trebuie sa faci.
Momentan nu iti poti da seama daca e bolnava sau nu. Apa sa fie la temperatura respectiva, sa aiba mancare. Totodata nu pune apa de la robinet si nici apa fiarta. Atunci cand o schimbi fie folosesti solutie pentru a elimina clorul fie o lasi 2 zile in sticle fara capac, la decantat. Daca mai ai intrebari imi poti spune. Eu am 2 broscute de 3 ani de zile. Acum sunt mari si sanatoase:)
Nu stiu daca a intrat in hibernare ca azi dimineata avea ochii deschisi si i-am dat drumul prin camera si s-a plimbat.Am inteles ca daca este in hibernare nu se misca si nici nu deschide ochii. Testoasa mea isi deschide ochii foarte putin si isi da cu labutele pe la ochi ca nu ii poate deschide.E de Florida
Poate sa aiba conjuctivita. Ii poti lua de la farmacie vitamina A si Gentamicina.Gentamicina este la fiola. Insa, nu stiu daca se mai vinde sau nu fara reteta. Oricum daca te intreaba pentru ce vrei sa spui ca ai nevoie pentru broscuta. Citeste forumul dat de mine si ai sa afli mai multe amanunte. Oricum tine-o in apa la temperatura aia, apa fara clor si sa o dai cu gentamicina pe la ochi. Dupa ce o dai cu gentamicina si vitamina A nu o pune imediat in apa. Mai las-o prin casa. Succes si ai grija de ea.
Asa facea si am measi era trecut de hibernare dar am scos o afara la soare si si a revenit.A deschis ochii ff usor si s-a plimbat.Ele uneori mai vor sa vada soare nu doar sa stea in casa
Sfatul meu este sa o duci la un medic veterinar, este o boala a broastelor testoase care se face din cauza calcarului si a clorului din apa.
Exista niste picaturi pentru broscute, eu am avut aceeasi problema, e foarte greu sa le creezi mediu perfect in acvariu...
Nu trebuie sai pui multa apa deoarece e posibil sa inghita multa apa.schimba in fiecare zi apa
Poate e din cauza anotimpului(Iarna) sau poate are vreo bola.Eu te sfatuiesc sa o duci la veterinar sau sa ceri sfatul altei persoane care are o broasca testoasa!
Si eu am o broasca testoasa si am crezut ca ate conjuctivita si am scos o afara din la soare si si a revenit.Are multa energie acum chiar daca nu mananca.( atunci cand e batrana mananca mai putin )
skullsebi întreabă: