Pe ambii o sa-i chinui. Uite, nu te supara. Oricat l-ai scoate afara nu e acelasi lucru. Cand aud ciobanesc (nu conteaza de care ) ma gandesc la un peisaj montan, la un caine care iubeste sa fie liber. Ciobanesc vine de la cioban. Adica e facut pentru "a alerga oile" si pentru a-ti pazi casa, nu apartamentul. Daca-ti plac neaparat cainii mari si stai la apartament ia-ti unul care e lenes, nu unul care e facut sa cutreiere. Intr-adevar, e bine de stiut asta, mai demult si eu am avut (sau mai bine zis parintii mei ca eram foarte mica ). Dar nu planuiam sai pastram. Ne gandeam sa-i tinem cateva zile ca orucum erau mici si ce puteau sa faca (aveam 2 )? O noapte au stat in balcon. A doua zi acolo era lac. Si dai si sterge. Si mirosul a ramas, nu stiu cat, o luna, un an... era groaznic din cate mi-a spus mama...
Brac-ul lasa mai putin par. Ciobanescul german are si un miros aparte si asta il face greu de crescut in apartament
Daca locuiesti in apartament chinui cam orice caine de dimensiuni mari.Pentru apartament, cu cat mai mic, cu atat mai bine.
anonim_4396 întreabă: