anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am o intrebare : Am un caine din rasa presa canario e agresiv cu oameni si cainii. are 1 an si 10 luni si cam 60 de kilograme cum fac sa il pot plimba ca il tin greu. deoarece e puternic si ma trage. si chiar daca ii pun botnita. na tot ma trage. cum fac sa il tin in frau? sa il pot plimba asa fara sa se sperie lumea

4 răspunsuri:
| carpediem a răspuns:

Foloseste zgarda de forta cu tepii in interior, dar nu-l smucii cu lesa, SE POATE ENERVA MAI RAU.

| Paulla a răspuns:

Ai mai avut şi alţi câini până acum sau eşti total lipsit de experienţă şi te-ai decis să începi cu o rasă mare, puternică, dominantă şi care tinde să fie agresivă? Bănuiesc că n-ai, că dacă aveai te-ai fi descurcat să plimbi un câine(ori are câinele un temperament dat naibii). Când plimbi un câine nu contează cât de puternic e, contează cum te comporţi tu. Dacă câinele nu te urmează înseamnă că nu te vede ca pe afla, ca pe şeful grupei(da, câinii văd ierarhic). Dă-l la cursuri de dresaj, fiindcă singur nu cred că poţi să o scoţi la capăt.
P.S: Nu folosi zgarda cu ţepi pe interior, mai mult îl stresezi. Câinele n-ar trebuie să aibă motive ca să asocieze plimbatul cu ceva rău.

| YunoGasaiEceaMaiTARE a răspuns:

Pai cumpara pentru el o sgarda comoda mangaiel stai cu el si incepe sa il dresezi da sa nu zici ba culcat imediat zii asa haide cutu haide cutu culcat.Si asa da nu tot timpu lui doar 20 min pe zi lasa-l si pe el sa se relaseze.

| Madalin_Radut_1992 a răspuns:

Presa canario nu este un caine pentru un stapan neexperimentat sau care nu este autoritar. la varsta de o are cainele si ce face eu te sfatuiesc sa il dai pentru ca nu ai cum sa il potolesti. deja tu, k stapan nu mai ai nici un fel de autoritate in fata cainelui si cainele te domina. nu m-ar mira ca daca ii pui zgarda cu tepi km te sfatuie oameni, cainele sa se enerveze si sa se repeada pe tine.
Aceasta rasa de caini trebuie dresat si socializat de mic cu alte animale si cu oamenii. este un ciane excelent daca il inveti de mic sa fie ascultator si este un camarad extraordinar.