| Dyssy a întrebat:

Sall tpu.Cand am venit azi de la scoala am vazut ca pisica mea este foarte slaba si cand am luat-o in brate era foarte usora.o fi din cauza ca este sezonul de imperechere sau e bolnava? Si cand intra in casa si nu numai ea se scarpina mai des decat de obicei. Ajutor

3 răspunsuri:
| Kriss96 a răspuns:

Nu cred ca sezonul de jucat tabla inmultirii e cauza problemei.
Doar daca e in calduri ai puteai presupune asta. Insa eu iti dau doua variante mai plauzibile. Prima e simpla si floare la ureche de rezolvat. A doua insa ar putea necesita un consult veterinar.
1. (deci varianta simpla) Are purici. Se potriveste foarte bine. Am patiti-o eu iarna trecuta exact in perioada asta. Iar de la purici se scarpina foarte mult si slabesc pentru ca puricii sug sangele. Se rezolva cu o fiola de Frontline. O cumperi de la magazin si o torni pe ceafa pisici (faci o carare bine de tot ca sa torni pe piele), iar apoi ai grija sa nu-si linga blanita 24 de ore. Frontline se cumpara de la pet-shop.
2. S-ar putea sa aiba ceva care necesita un consult veterinar. Dar mai intai caut-o de purici. Oricum de la purici poate lua diverse boli care se transmit prin sange. Daca nu are purici va trebui sa o duci la veterinar. Altfel risti sa aiba o problema grava si sa moara fara a sti ce a avut.
Cati ani are?

| Dyssy explică (pentru Kriss96):

8 luni.dar nu pot sa-i iau o zgarda anti-purici?

| Kriss96 a răspuns (pentru Dyssy):

Zgarda anti-purici e cea mai mare pacaleala. La fel si samponul anti-purici. Oricum zgarda este pentru a preveni, nu pentru a trata. Fara deparazitare externa nu scapi de purici. Uneori nici asta nu functioneaza in totalitate si trebuie sa o mai deparazitezi inca o data. Frontline e cel mai bun pentru ca este cel mai puternic. Dar daca pisicuta ta are mai putin de 2 kg nu trebuie sa aplici toata solutia. Citeste prospectul si eventual intreaba vanzatorul pentru ca ei iti pot recomanda corect doza necesara. Ar fi bine sa cantaresti pisicuta. Dar nu cred ca are 2 kg. Mai ales daca a slabit din cauza puricilor. Daca are un loc unde sta mereu trebuie verificat sa nu fi lasat purici si pe acolo.