| alexa_8689 a întrebat:

Sall,TPU! Doresc sa imi spuneti niste sfaturi eficiente pentru cresterea unui pui de Ciobanesc German ( CG ). Adica,ceva de genul:cam cat sa ii dau de mancare,incat nici sa nu moara de foame, dar nici sa nu se ingrase; cum ar trebui sa ii amenajez locul de dormit; ce fel de jucarii sa ii iau...Dau

Răspuns Câştigător
| Victor7boy a răspuns:

Buna! Bun, sa incepem.Cainele Ciobanesc German este un caine foarte bun.Trebuie sa ii dai de mancare de 4, 5 ori pe zi, insa daca vezi ca nu este linistit sa ca vrea sa iti spuna ceva ii mai dai un pic.Un cotet este locul perfect de dormit al unui Ciobanesc German.Insa, el se va face destul de mare si trebuie cotetul sa fie destul de mare.El nu are nevoie de jucarii, TU esti "jucaria" lui adica:daca te joci cu el, el te va lua ca pe un Bun prieten.
Sper ca te-am ajutat.

2 răspunsuri:
| Cosminovici18 a răspuns:

Buna! In privinta hranei, trebuie sa-i dai bracul tau de orez fiert, cu sorici (sau oase) in el, ca sa aiba gust de carne.de asemenea, cred ca ii plac foarte mult oasele de vita(astea nu-i fac rau la stomac). Hrana, zice un dresor vecin de-al meu, trebuie o data dimineata si odata seara. Daca e obisnuit asa, nu va cere altfel. Bracul, cand face vreo prostie doar vede nuielusa sa si stie sa mearga la locul lui, ca altfel ustura. Nu trebuie BATUT, te va uri apoi, ci doar ATENTIONAT. Daca are pretentii la mancare, il legi in 2-3 lanturi si il tii cu mancarea in fata, sa nu poata ajunge la ea.Asta in fiecare zi, vreo 2-3 zile si doar in prezenta ta ii dai drumul cam cate 20 de minute pe zi, sa se plimbe in jur.

| anonima1010 a răspuns:

Gasesti tot ce vrei sa tii in cartea,, Totul despre ciobanescul german"de Joan Hustace Walker eu o am si mi-a fost foarte folositoarewinking