| LoLiTa1808 a întrebat:

Imi puteti spune de ce liliacul este mamifer si nu pasare? Chiar sunt curioasa. Funda cel mai complex raspuns!

Răspuns Câştigător
| Emilian601 a răspuns:

In primul rand, este manifer pentru ca acesta naste (una dintre caracterisiticile maniferelor) nu este pasare pentru ca nu face oua si nu are pene + ca pasarile au sistemul excretor mai slab dezvoltat decat al maniferelor, stiu suna nasol, dar asa este, si inca ceva liliacul are nas si urechi deci sitemul auditiv si cel olfactiv este superior asta si + sonarul specific liliacului happy

4 răspunsuri:
| filaret03 a răspuns:

Liliecii sunt singurele mamifere care au un zbor susţinut si bătut, realizat prin miscarea aripilor. Se gasesc în toate regiunile de uscat, in afara zonelor muntoase inalte.Rboară mai uşor decât păsările pentru că aripile lor sunt subţiri.

Liliacul, pe lângă aspectul deosebit, are şi un mod de viaţă mai puţin obişnuit. Este un mamifer zburător ( singurul mamifer cu adevărat zburător ), fiind activ noaptea, iar ziua dormind sau stând ascuns în locuri întunecate şi puţin "vizitate": poduri de casă, peşteri, scorburi.

| Emilian601 a răspuns:

... si ei sunt singura specie de manifere zburatoare, norocosii laughing

| Chriszzz a răspuns:

El este singurul mamifer zburator, Liliacii se reproduc o singura data pe an, naste, aduce pe lume doi pui vii golasi...ei nu se inmultesc prin oua..doar prin puii vii...de asta este un mamifer!

| Cravcenco_Bibi_1995 a răspuns:

Liliacul este un mamifer deoarece naște pui vii și îi hrănește cu laptele produs de glandele mamare(mamele). El nu are pene și fulgi. El nu este pasăre fiindcă are aripi. Oasele membrelor anterioare sunt foarte alungite. O răsfrângere a pielii corpului unește membrele anterioare cu cele posterioare, și cu coada, formând un fel de aripi membranoase.

Nu îmi trebuie coroana, doar mă bucur
c-am ajutat pe cineva. Și oricum, nu trebuie să dai funda unui răspuns lung, dar cam pe lângă subiect. Te sfătuiesc să dai coroana unui răspuns scurt, cu esențialul, care cuprinde cam tot ce ai nevoie. Răspunsul nu trebuie să fie complicat și elaborat. Trebuie să fie scurt și simplu! Dacă vrei, îți pot da informații despre liliac. Și eu am parcurs lecția aceasta la școală, și știu despre ce este vorba. Mă bucur că te-am ajutat!?