| IonuTzz19 a întrebat:

sunt din Buzau si vreau sa imi cumpar un papagal perus.Cam cat ar costa papagalul? Dar o colivie pentru el?

Dau fund imediat ce primesc un raspuns adevarat si bun!

Răspuns Câştigător
| MeimeiPinguinu a răspuns:

Ceau
Studiez medicina veterinara:
Depinde, pretul difera de la o persoana la alta, pretul e intre 20 - 60 lei.
Colivia 50-60 lei.
Eu iti recomand sa iti iei 2 perusi, de ce? Pentru ca in libertate ei traiesc in grupe a cate sute de invidivizi, niciodata nu stau singuri, iar el / ea se va simtii singur/a si va fi tot timpul plictisita.
De altfel iti recomand o colivie cu spatiu putin mai mare, pentru a putea zbura putin prin colivie si pentru a avea mai mult loc sa se joace.
De altfel iti recomand sa ii pui in cusca o oglinda in care se vede si o hinta (e de cumparat) de altfel in loc de betele de la colivie daca ai de unde sa faci rost de niste crengute de salcie va fi foarte bine, iei vreo 2-3 si pui una: dreapta si cele 2 in zig - zag.
De la betele de la colivie pot face un hanticap la degetele de la picioruse iar crengile de salcie sunt mai comode iar cand se simt rau ei mananca din ele pentru a le fii mai bine.
Iar ca alimente:
In natura, manaca orice, de la seminte, nevertebrate, fructe si legume, asa ca e bine sa le oferi o dieta cat mai diversificata. De la pet-shop cumperi un mix de seminte si cereale, si daca vrei ocazional un vierme sau un gandacel pe care ii cumperi de la crescatorii de tarantule si reptile, niciodata sa nu le dai gandaci prinsi in natura pentru ca nu stii ce au mancat sau pe unde au umblat. Fructele trebuie sa fie cat mai proaspete, moi si dulci: mere, pere, kiwi, piersici, capsuni, orice intra in aceasta categorie, dar niciodata avocado care este toxic pentru ei. Le plac si legume, gen morcovi, salata verde sau spanac.
Sa nu ii tii in soare, ei incep sa se trezeasca pe la 4 dimineata incepand sa cante (te vor trezii).

Succes si O seara placuta!

2 răspunsuri:
| Yandel a răspuns:

Salut, eu cand mi-am luat primul papagal (perus) am cheltuit in jur de 1 mil pentru tot ce trebuie (papagal, colivie, os de sepie, adapatoare, mancare, ceva jucarii). Sunt din CT dar nu cred ca-i mare diferenta.

| tali a răspuns:

Hello
am gasit un site de unde poti cumpara colivii. Au foarte multe modele si forme, cred ca poti gasi la ei cea ce vrei
http://pentruanimale.ro/pasari-64/accesorii-66/colivii-193/