1. catelul maidanez sau metis este de multe ori mult mai sanatos decat un catel de rasa pentru ca nu sunt obtinuti prin incrucisari (imperecheri fortate) deci s-ar putea sa nu ai mari probleme de sanatate cu el. Un catel rasa comuna poate fi de multe ori mult mai inteligent decat unul de rasa, nu sunt atat de dadaciti si de mofturosi si invata mai usor, pot fi mult mai loiali decat unul de rasa (am avut si metis iar acum am de rasa) si au un farmec aparte sunt multi extrem de simpatici chiar daca nu au pedigree, nu asta il face pe catel ci farmecul lui. Daca spui ca deja s-a atasat de tine iti va fi mult mai usor. Dezavantajul este ca el a crescut liber, afara, nu stii cat de mult ii va placea in apartament, poate nu ii va placea deloc nu stii daca are traume psihice, chiar daca te iubeste, poate reactiona agresiv uneori daca a fost traumatizat (stiu din proprie experienta).
2.cainele de rasa poate avea muuulte probleme de sanatate, mai ales datorita faptului ca se incruciseaza de multe ori frati intre ei sau parinti cu puii lor. Se transmit in principiu aceleasi probleme medicale, fiecare rasa are probleme specifice la care trebuie sa acorzi atentie. Mai mult decat atat, caine de rasa la 10 lei nu exista, nu stiu ce rasa e aia, sincer daca mergi la centru de adoptii caini comunitari din oras vei vedea ca in general pe un catel comunitar ei cer 40 lei. 10 lei pentru rasa nu e posibil, nu stii ce cumperi! Avantajul este la cainii de rasa ca daca ii cumperi de mici ii formezi cum vrei tu, stii sigur ca nu ai cumparat un catel traumatizat.
Orice varianta ai alege, e ffff indicat sa ii vaccinezi si deparazitezi, chiar daca o iei pe bella, va trebui sa o deparazitezi ca sa nu te pui nici pe tine in pericol! Eu in locul tau as lua-o pe bella, as vedea cum se comporta, cum se acomodeaza in apartament, daca nu-i place, o duci la bunici (asa stii ca e la adapost de hingheri) si iti iei unul de rasa sau ce consideri tu, da macar asa vei sta linitita ca ai incercat fundita? :*
Sall. Dint tot sufletul meu, sa te ajute Dumnezeu, si sa ai noroc in viata. Ai dat dovada de un om cu mult bun simt si o inima mare. Sunt fericit ca mai intalnesc asemnenea oameni. Referitor la caini, cel amarat, si singur poate sa fie la fel de bun ca si cel de rasa. Dar: Cel de pe strada, daca-l iei, i-ti va fi de zece ori mai loial decat celalalt. Cainii, cu timpul daca o sa-ti iei unul, o sa vezi si o sa te uimesti, cat de apropiat poate sa-ti fie. Eu sunt de parere ca este bine sa-l iei pe cel amarat de pe strada. Daca vei avea grija de el, si sunt ferm convins ca vei avea, ai sa vezi, ce caine frumos va fi. Inca odata: cinsta tie si parintilor tai, ca au un asa copil. In ghilimele copil. Pa
Cel mai bine e sa-l iei pe cel de pe strada. cei de rasa au mult mai multe sanse sa-si gaseasca un camin, iar despre cei luati de pe strada se zice ca-si iubesc mai mult stapinii.
Eu zic sa o iei pe Bella! Asa o educi, o inveti bine, si ea iti va fi recunoscatoare va tine la tine, si vei avea un caine de nadejde.
Alegeo pe bella! si felicitarii rar mai gasesti asa oamenii care sa le placa si un caine care nu este de rasa...:X
Sa sti ca ai un suflet bun!
Alege-o pe Bella. Are nevoie de ajutorul tau!
Nu multi oameni le plac cainii de pe strada
Si eu as adopta un caini de pe strada dar nu ma lasa parintii
Tu cum iai convins pe ai tai?
Multumesc mult si sa ai noroc cu Bella!
Eu zis sa o iei pe Bella! Si eu aveam doua variante: un caine foarte amarat de pe strada (l-am botezat Toto) si un caine fitos de rasa care era bichon frise(costa 20 EURO). Cel de pe strada mi-era loia pentru ca il ingrijeam iar al doilea nici nu ma baga in seama cand mai veneam la omul care il vindea sa-l mai vad.Amandoi erau pui. Dar eu putem alege doar unu.Chiar daca am o casa foarte mare.Pana la urma l-am ales pe Toto! M-am gandit ca un caine amarat nu-l ia nimeni dar un caine de rasa mai are multe sanse! Acum Toto a crescut si este un caine frumos, voinic, loial si ascultator.
Alege-o pe Bella, prin acest fapt dai dovada de o inima mare. Cum a spus si "Baru" iti va fi foarte loiala, deoarece ea probabil nu a avut niciodata un stapan.
Multumes pentru raspunsuri. da am ales un raspuns o voi lua pe bella m-am gandit ca ea este mai loiala si mai jucausa eu nu pot face diferente intre catei dar este bine sa o iau pe bella deoarece va avea unde sa isi petreaca si ea tot restul vietii va avea mancare si un acoperis deasupra capului.
anonim_4396 întreabă: