Nu trebuie sa incepi brusc! Il vei speria si mai tare, poti incepe sa te apropii usor de colivie si sa vorbesti cu el. Incearca sa vorbesti cat mai delicat ca sa nu il sperii! Il poti intreba ce face, sau il poti striga pe nume, sau multe altele. Dupa ce trece o perioada de timp in care ai vorbit cu el, poti incerca sa bagi usor mana in colivie si sa o apropii de el, sa il lasi pe el sa vina pe mana ta! Si eu am perus si la fel ii fac, l am luat incetul cu incetul si acum este foarte prietenos, trebuie doar sa fii bland cu el! Succes la imprietenire!
Multumesc de raspuns! Suna logic si cred ca o sa functioneze. Dar mai exact cat timp sa vorbesc cu el iar apoi sa incerc sa bag mana? Se sperie foarte foarte tare, se sperie foarte tare si zboara prin colivie numai daca ma uit la el.
Acorda i cat timp are nevoie. Unii perusi sunt mai speriosi, au nevoie de mai mult timp pentru a se imprieteni. O metoda ar mai fi sa deschizi usita la colivie si sa il lasi sa zboare prin casa si sa se intoarca singur in colivie cand vrea, dar daca nu i ai mai dat frumul pana acum, nu te sfatuiesc, ai putea da de alte probleme. Oricum, cel mai sigur e sa vorbesti cu el, sa fii bland si prietenos si sa ii acorzi cat timp are nevoie pentru a se imprieteni! Bafta!
Am incercat sa ii dau drumul dar mereu zbura pe dulap si nu se intorcea in colivie. Oricum, multumesc de ajutor!
Alenira întreabă: