| Mihai_Mytza_1976 a întrebat:

Salut am 2 broscute de florida (cu tamp, a rosie) si am citit pe internet ca apa trebuie declorizata ..cum pot sa scot clorul din apa? Trebuie neaparat filtru? Si care e mai bun filtrul intern sau extern?

3 răspunsuri:
| HappyLittleBoozer a răspuns:

Declorizarea poate fi facuta prin fierbere. Doar fierbi apa apoi o lasi sa se raceasca. O data cu acest proces, vine si sterilizarea.

| sonya a răspuns:

Buna,

Pentru inceput, declorizarea apei nu presupune fierberea ei. Este de ajuns ca acea apa sa fie lasata la decantat in recipiente fara capac timp de 2-3 zile.

Astfel de fiecare data cand doresti sa schimbi apa la broscute sa ai aceasta apa lasata la decantat. Nu este un efort prea mare si nu presupune consumarea gazuluihappy

In al doilea rand, acest proces de declorizare nu are treaba cu filtrul. Acesta este folosit pentru a se pastra curata apa.

Un filtru bun trebuie sa il cumperi in functie de capacitatea acvariului tau. Indicat este sa fie unul intern deoarece acestea sunt mai bune.
Totodata, filtrul nu trebuie sa lipseasca din acvariu deoarece apa se va murdari foarte repede si cu cat cresc broscutele, cu atat vei fi nevoit sa o schimbi mai des.

Daca ai si alte intrebari despre broastele de Florida imi poti scrie pe privat.

Pa, pa.

| Anne2001Love a răspuns:

Se poate asta prin fierbere. Si eu am o broscuta de florida si a stat cateva saptamani in apa cu nu foarte mult clor si nu a patit nimic, dar daca nu vrei sa risti nimic, fierbi apa inainte sa o pui in acvariul broscutelor si ii pui albastru de metil, se gaseste la pet-sopuri. Eu una nu am avut probleme deloc cu broasca mea, daca vrei consulta un doctor. Filtru, eu i-am pus intern, dar a cam deranjat-o si i l-am luat si sincera sa fiu, s-a simtit ma bine. Daca ai mai multe intrebari poti sa te bazezi pe mine, am o broasca de 14 ani si am trecut prin toate. Fundita?