| wpAbby a întrebat:

Salut,am adoptat 2 pisici (maidaneze). Cand le-am adus au fost foarte speriate (mai exact acum cateva zile) si de atunci, eu in curte am un morman de lemne (aranjat atat cat sa nu cada sau pice) si pisicile s-au bagat intre lemne acolo.Cand le pun mancare ies si mananca, dar doar atat, cum pot sa le fac sa fie mai obișnuite cu mine si sa nu mai stea toata ziua doar acolo? Cand vreau sa le iau in brate pleaca încet de frica.Recomandari si sfaturi ca sa le obisnuiesc usor, usor de mine? Multumesc.(Tin sa mentionez ca nu am mai avut pisici pana acum).

Răspuns Câştigător
| Ganea_Marian-Dumitru_1972 a răspuns:

Cu timpul o să vină și la tine.Deocamdată trebuie să ai răbdare, să le pui apă și mâncare și să nu mai încerci să le iei în brațe.

5 răspunsuri:
| christine99 a răspuns:

Trebuie sa ai răbdare. Încearca să-i dai gustari și să te joci cu ea. Jucăriile cu laser sunt o modalitate bună de a o interacționa cu pisica fără să te apropii, iar timpul de joacă este o experiență bună de legătură pentru pisici. În cele din urmă, poate începe să aibă încredere în tine mai mult dacă ești consecvent și o "mituiești" cu regularitate. Cand iese sa manance, daca ai niste manusi de lucru pe afara, incearca sa o mangai incet.

| wpAbby explică (pentru christine99):

Momentan i-am luat o jucărie din aceea cu bat si minge ca sa se joace, dar se sperie si de ea.O sa incerc si cu laser, acum o astept doar sa asa afara sa mănânce.

| Skarr a răspuns:

Eu sincer le as tine in casa pentru un timp? Ca nu are unde sa se bage de nu mai poti sa o gasesti. Si eu am avut o pisica foarte speriata. Cand m-am dus sa o iau prima data se ascunse dupa o perna si nu o mai gaseam proprietarul? Dar dupa 2 zile in casa chiar venea la mine cateodata singura. Dar nu trebuie sa incerci mereu sa te duci spre ia, sa faci miscari bruste pentru ca se sperie. Daca o lasi o sa vina si o sa incerc sa vina la tine sa te miroasa si incearca sa nu o sperii daca o face. Si o sa isi dea seama dupa un timp ca nu Ii faci nimic rau.

| wpAbby explică (pentru Skarr):

O sa le tin in casa, dar momentan nu am ajuns la veterinar sa le deparazitam si etc.Au programare maine.Astazi cand m-am apropiat cu mâncare am vazut ca au iesit si s-au lăsat mângâiate.Cu rabdare se rezolva toate.

| wpAbby explică:

Update 2 august: Pisicile s-au obișnuit, cand vin sa le dau mancare ies de acolo si mananca, se joaca cu un șoricel de jucărie, se lasa mangaiati.Multumesc tuturor pentru sfaturi.