Cu timpul o să vină și la tine.Deocamdată trebuie să ai răbdare, să le pui apă și mâncare și să nu mai încerci să le iei în brațe.
Trebuie sa ai răbdare. Încearca să-i dai gustari și să te joci cu ea. Jucăriile cu laser sunt o modalitate bună de a o interacționa cu pisica fără să te apropii, iar timpul de joacă este o experiență bună de legătură pentru pisici. În cele din urmă, poate începe să aibă încredere în tine mai mult dacă ești consecvent și o "mituiești" cu regularitate. Cand iese sa manance, daca ai niste manusi de lucru pe afara, incearca sa o mangai incet.
Momentan i-am luat o jucărie din aceea cu bat si minge ca sa se joace, dar se sperie si de ea.O sa incerc si cu laser, acum o astept doar sa asa afara sa mănânce.
Eu sincer le as tine in casa pentru un timp? Ca nu are unde sa se bage de nu mai poti sa o gasesti. Si eu am avut o pisica foarte speriata. Cand m-am dus sa o iau prima data se ascunse dupa o perna si nu o mai gaseam proprietarul? Dar dupa 2 zile in casa chiar venea la mine cateodata singura. Dar nu trebuie sa incerci mereu sa te duci spre ia, sa faci miscari bruste pentru ca se sperie. Daca o lasi o sa vina si o sa incerc sa vina la tine sa te miroasa si incearca sa nu o sperii daca o face. Si o sa isi dea seama dupa un timp ca nu Ii faci nimic rau.
Update 2 august: Pisicile s-au obișnuit, cand vin sa le dau mancare ies de acolo si mananca, se joaca cu un șoricel de jucărie, se lasa mangaiati.Multumesc tuturor pentru sfaturi.