Mai întâi, ai incercat să-i dai de mâncare, grâu/arpacaș, orez, chiar si miez de pâine dacă nu ai altceva? N-ai observat, mânâncă, bea apă? Sau e apatic, respiră greu si nu e energic? Lasă-l singur, ca să nu-l sperii. Observă-l deocamdată de la distanță.
Dacă nu e puisor, ar putea fi bolnav. Porumbeii se inmultesc rapid, dar si mor pe capete, din cauza diferitelor boli. Iar trecerea brusca de la temperaturi ridicate din timpul zilei, la temperaturi mai scazute, din timpul noptii (mai ales, dacă mai și plouă) îi doboară fizic. E foarte posibil să fie bolnav, altfel, nu se lăsa prins.
Nu-l elibera încă, daca nu poate zbura fiindcă afară devine foarte usor, ținta pisicilor. Iti voi spune eu cum să-l ajuti, dar trebuie să ajungi mâine la o farmacie veterinară. Si iti voi spune ce sa iei pentru el.
Nu am bani la modul cel mai serios, a dormit cu mine, nu mănâncă nu bea, bolnav nu e, am sa l duc unde l am găsit și dacă e îl urc în cuib dacă l vad
Hai ca a mâncat și el niște apa cu pâine, îl văzui cum dădea cu ciocu după o ață asa ca i am pus în fata.și ce crezi.iar a uitat și acum nu mănâncă
@ Cosso12
Poate că din cauza deshidratării a ajuns in situația de față. Dă-i apă pe la colțul ciocului (nu la mijloc!) cu o pipetă ori cu o seringă mică, fără ac. Ajută-l să nu se deshidrateze. Dă-i cu răbdare și câte un bob de arpacaș, după ce il inghite ii mai dai încă unul si tot așa (găsesti la orice magazin), deschizi ciocul și i-l introduci in interior. Măcar o linguriță cu arpacaș să mănânce/ zilnic. Daca e bolnav, nu se va putea hrăni singur.
Probabil, daca nu a mancat de cateva zile, si scaunul e apos (apropo, ce culoare are?), fie din lipsa hranei, fie bolilor de care suferă.
Deschide-i ciocul si priveste in interior, vezi daca se văd depuneri galbene de tricomonade (trichomonoza sau "malai" in denumirea populară).
Dacă e curat in cioc, ia de la farmacia veterinară ENTEROGUARD, ENROFLOXAROM și COLUMBOVIOFORT și ii dai din fiecare, cate un sfert de tabletă pe zi. (1/4 dimineata: eneteroguard-1/4 amiaza: -enrofloxarom -1/4, seara columboviofort). Se dau si preventiv, pentru o gamă largă de boli. Il tii cu tratament 5-7 zile. Abia pe urmă, dacă va trăi, ii poți da vitamine și probiotice.
Fara tratament, s-ar putea să-l pierzi. Uneori, porumbeii mor si in timpul tratamentului, depinde cât de agresivă și de avansată e boala. Dacă-l ții langa tine cand dormi, nu-l ajuti cu nimic. Are nevoie de tratament.
De unde ești? Din ce localitate?
E ok, l am urcat în copacul din care a căzut. cred ca e bine, l am învățat sa zboare, sa se descurce
Porumbelul nu a căzut din niciun copac, ei nu își fac cuiburi in copaci. Unii mai cad din cuiburile lor, cand au până la 20 de zile, apoi încep treptat să zboare.
Porumbelul tău s-a oprit din zborul lui fiindcă, ori era bolnav, ori nu a reusit sa isi gaseasca hrană si era sleit.
Să sperăm că nu va ajunge in coltii unei pisici, ori sub roțile unei mașini.
Dacă nu ai vrut să faci mai mult pentru el, asta e...
De zburat nu trebuie invătat, e vorba de instinct. Eventual, părintii lui ii dau primele lectii. Al tău era adult, dar bolnav.
Cum adica a dormit cu tine, vezi ca pormubeii sunt foarte toxici te poti alege cu boli Spale-te bine pe maini dupa ce il atingi.
Ma iubește Dumnezeu
Greșeală mea, era un gugustiuc sau cum le spune nu cred ca era bolnav. era prostuț și panicat
Gugustiucii sunt pasari OK, porumbeii sunt daunatori
Imi aduc aminte de o faza veche, cum de ai facut print-screen si salvat poza atunci cand am intrebat despre porumbei?
Poate că am vrut sa imi amintesc de cine să imi fie silă. Ai avut un comportament deviant, cu acea intrebare. Nu căutai solutii pentru a le veni in ajutor, ci căuta-i soluții pentru otrăvirea lor.
Daca poti tinel, macar până se mai inzdraveneste daca nu e pe moarte.Dai de mâncare și vezi cum se manifesta.
Sa duca la veterinar un porumbel de pe strada? Cine plateste Hai ca dau eu cate vrei ajunge sa deschid fereastra. Ieri noaptea am vazut ce parea un dihor la vanat de porumbei pe acoperisul blocului Wtf
Pai din ce reiese omul a găsi un porumbel retard glumesc, glumesc.
De ce să nu-l duca, nu-i marea brânză... daca chiar iubești animale și îți este mila de ele mai contează 100 de lei prăpădiți in balanță cu un suflet
Daca nu își revine ce-i de făcut, degeaba îl aruncă pe geam daca el pica ca puiul congelat
Sa-l puna in coliva eventual si sa fie ce o fi. Deci nu esti zgarcit ai arunca numa asa la veterinar suta de lei hmm Acu imi aduc aminte dc nu am gagica
E doar 100 de lei și din nou e vorba de o ființă vie
Nu sunt zgârcita dar nici nu arunc cu banii pe prostii
Locul lui este in văzduhul cerului, nu captiv într-o colivie, nu merită asemenea mandat
Nu-l costă atât ( 100 de lei), de fapt, nu o să-i ia bani deloc, fiindcă sunt foarte putini veterinari in țară, cu exceptia celor din Bucuresti, de la Romvac, care se ocupă cu bolile păsărilor. In afara de o vitamină injectabilă, nu-i face nimic, iar pentru ea (care, oricum, nu vindecă bolile pe care le are) ii ia vreo 5-10 lei, in rest, il poate trimite la farmacia veterinară să-i ia un antibiotic cu spectru larg... Mai specialiști in domeniu sunt columbofilii, care s-au confruntat cu toate bolile lor psoibile, sunt care au experiență desăvârșită,, mai mult decât o are un veterinar in privința păsărilor, Veterinarii de la oras se ocupă mai mult de câini și pisici. Iar cei de la țară, de vaci, de cai, oi, de câini mai rar, fiindcă acolo nu prea sunt dispusi sătenii sa isi cheltuiasca banii pe cei ce nu aduc foloase. Acolo, câinii sunt doar de pază, și atât. Dacă moare, iși găsesc un alt chinuit. Multi sunt tinuti in lanț, unii chiar si fără apă in timpul verii. Am văzut atâtea cazuri. Sunt neglijati. Sunt și pe acolo norocoși, dar putini.
In rest, SilentRain, ai toata aprecierea mea. La cât faci pe dura pe aici, pe site, nu stiam ca esti si o fiinta adorabilă, cand vrei. Mi-a plăcut răspunsul tau, mult. Se vede că ai o inimă mare.
Friptura de porumbel e foarte buna
si... sunt SERIOS, ai 3 solutii:
1. te apuci de crescut porumbei, si produc la mizerie in draci
2. gasesti un crescator de porumbei care te v-a intreba cat platesti sa tina un porumbel care nu zboara (crescatorii de porumbei EXACT d'aia cresc porumbei, pentru ca sunt competitii de dus porumbeii departe si apoi vazut ca sunt in stare sa se intoarca singuri acasa)
3. il lasi sa moara intr-un fel sau altul
Nu i-l vor primi. Columbofilii cresc doar porumbei de rasă, de competiție, nu guțani.
Îi pot da sfaturi cum să-l trateze, in rest...nimic mai mult. In schimb, l-ar putea ajuta iubitorii de porumbei, sunt destui care stiu sa ii vindece, să trateze bolile lor.
Mai lasă-mă cu fripturile tale de porumbel. Doar nu oi fi atât de flămând și de sărac, încât să sacrifici unul de dragul burții goale.