Buna pentru că este micuț și încă simte lipsa mamei eu zic să îl țineți totuși în casa până se va mai obișnui pentru că este exact că și copilul mic nu ai place să stea singur așa că te rog nu îl lasă încă afara
Salut. Nu il tine afara pentru ca este cel mai expus la varsta asta la parvoviroza, ba chiar mai mult ca sigur va face, cam toti cainii fac parvoviroza pana la 1 an. Dupa parvoviroza ii va trebui facut un vaccin sa nu se mai imbolnaveasca, ar trebui sa mergi la un veterinar sa iti dea exact schema de vaccinare. In concluzie, iti recomand ca macar primele 3-4 luni sa il tii in casa, sunt pampersi din aia pentru caini la 1 leu bucata daca nu ma insel si sunt absorbanti, il intinzi intr-un loc si il inveti sa faca doar acolo. Eu asa am facut cu al meu cand l-am luat si nu e de gluma cu parvoviroza ca greu scapa cainele de ea daca nu ai grija... Recomand sa nu fie dragalit/mangaiat in zona capului sau a urechilor pana la 6 luni pentru ca e posibil sa nu i se mai ridice urechile, specific rasei. Sa iti traiasca si sa ai grija de el, e o rasa frumoasa si inteligenta, foarte receptiva, si e un suflet care acum depinde de tine intru totul.
"Dupa parvoviroza ii va trebui facut un vaccin sa nu se mai imbolnaveasca"
Gresit. Un câine care are aceasta boală, in proportie de 1% mai trăiește. Restul de 99%, mor. Altfel spus, șansele de viață sunt minime, spre deloc.
De aceea, câinii se vaccinează înainte, când au o stare perfectă de sănătate, nu după instalarea bolii.
" cam toti cainii fac parvoviroza pana la 1 an"
Nu e adevărat! Sunt expuși DOAR cainii nevaccinați. Nu ceilalti.
PS. @Alexandru250201
Tine-l in casă, vremea in schimbare afecteaza atat animalele, cât si păsările. Cei fară imunitate, mai sensibili, se imbolnavesc si mor.
Du-l mâine la veterinar, ca să îi dea ceva impotriva parazitilor/ viermilor intestinali. E necesar! Si se repetă, mai ales cand e mic, il vei duce din nou pentru o alta deparazitare. Iti va spune medicul.
La 6 saptamani, va fi necesar să incepi cu vaccinarea. Uite schema de vaccinare:
http://www.femeia.ro/familie/copilul/schema-de-vaccinare-la-caini
Nimeni nu iti vaccineaza cainele pana nu face parvoviroza daca il tii in curte. Iti spun ca am avut destui.
Doamne, sper să nu te asculte cineva!
Si nu mor 99% daca ii duci de la primele semnele ale bolii. Tocmai ca si tu ai admis ca vremea in schimbare ii afecteaza. Veterinarul iti cere detalii despre vecini, daca au animale, etc. Daca nu stii situatia vaccinarii animalului vecinului, medicul nu iti vaccineaza cainele daca vrei sa il tii afara pentru ca e probabilitatea mai mare sa dezvolta boala si sa ii fie fatala in cele 2 saptamani de la vaccin.
Nu stau sa ma mai contrazic, mie era sa imi moara un caine si sigur imi murea daca ii faceam vaccin inainte de 3 luni. L-a salvat faptul ca nu i-a facut vaccinul si a avut timp boala sa ii treaca complet pana sa ii bage anticorpii. Se vede ca vorbesti din teorie. Am spus in clar ca cel mai bine e sa verifice schema de vaccinare la veterinar. Nu am sugerat sa ma asculte ca nu sunt eu medic. Am spus doar experienta mea.
Ca sa rectific, poate m-am exprimat gresit. Doar daca exista risc de infectare, nu il vaccineaza(de aceea am zis ca doar in cazul in care e tinut in curte). In cazul in care e totul sigur sau cainele sta in casa, vaccinul se face pe la 2 luni jumatate, 3 cel tarziu.
Vorbesti numai tâmpenii. Du-te si fă nani, poate că dimineața ai mintea mai limpede! Si in cazul tau, situatia rămâne aceeasi, doar 1% sanse să te trezești mai inteligent.
Te sfatuiesc sa te duci cand te stii bolnava de gripa sa iti faci vaccin antigripal, ca vad ca esti mai rasarit/a. Tu ti-ai face vaccin cat te stii bolnava/cu risc de imbolnavire? Raspunde-ti la asta si dupa gandeste-te, ca doar esti mai inteligent/a, cum crezi ca se procedeaza in cazul unui caine, care tot o viata are si tot de sanatate depinde calitatea vietii lui.
Măi copile, tot nu ai înțeles.
Vaccinul are ca scop protejarea de boli! Previne o boală sau mai multe, adică se iau măsurile necesare la timp.
La ce mai foloseste vaccinul, dacă un câine e deja bolnav de parvoviroză, boala lui Carre sau de rabie?
" Vaccinarea este o metodă de imunizare activă, profilactică, împotriva unor boli. Protecția imunologică se instalează după un interval de timp variabil de la inoculare" (in cazul câinilor, abia după 7 zile de la vaccinare, ei devin imuni la posibili virusi).
NU se vaccineaza câinii bolnavi, nici câinii cu o greutate sub medie sau femelele gestante. Nici oamenii bolnavi nu se vaccinează, ei trebuie să fie initial tratati, vindecati, ca să se poată vorbi despre vaccinare.
TU esti cel care continuă să sustina, ca un atotstiutor, care a invațat din practică, nu din teorie, că un caine trebuie să fie bolnav, ca să poata fi vaccinat. Ce conceptii...
Esti chiar penibil, zău!
Doar ce te-ai contrazis. Am inteles cu cine vorbesc, ciudat e ca una ca tine ma face pe mine copil care se contrazice de 2 ori in cateva fraze. Una am zis si alta ai inteles. Sau mai exact am zis ce ai zis si tu legat de vaccin, doar ca iti place tie sa ai ultimul cuvant. Daca te uiti putin eu am zis ca un caine trebuie sa fie perfect sanatos ca sa poata fi vaccinat si cand e vorba de parvoviroza sunt niste conditii speciale legate de mediul in care traieste si ce animale sunt in proximitate, adica prin vecini, si ce vaccinuri le sunt facute.
Tocmai tu faci asta, nu altcineva.
http://imgur.com/a/iDoktN4
Ia o carte si citeste despre vaccin.
Tu nu trebuie să ai nicio treabă cu câinele vecinului, să afli ce vaccinuri are, sau nu are, iti faci datoria față de animalul tău. Îi vaccinezi. Cât priveste aflarea unei eventuale boli, se fac la cabinet, analize si teste de laborator, nu trebuie confirmarea starii de sanatate a cainelui care apartine vecinului. Fiecare își vede de ograda lui.
Eu l as tine in casa cu toata placerea, numai ca imi este putin frica ca dupa nu o sa mai vrea deloc afara
Are abia o lună! E mult prea mic, încât să fie lăsat afară, iar pe lângă asta, e expus bolilor virale, fiindcă nu e vaccinat și încă nu are imunitate.
El simte încă nevoia de protecție, de căldura mamei... Nopțile ține-l in casă, iar ziua te poți juca cu el prin curte, incât să se familiarizeze cu locul. Poți lăsa ușa casei deschisă, incât să fie un du-te/vino. Dacă are o cușcă, pune-i in interior o pernă și câteva jucării, iar in apropiere, un castronel cu apă mereu curată (nu-i da lapte), niște mâncare și jucati-va impreuna. Un timp va sta lângă tine, apoi se va duce să cerceteze singur zona. Să ții poarta închisă, ca să nu ajungă pe sub roțile unei mașini. Când va crește nu-și va mai dori el să stea in casă, va simți nevoia de "socializare", cu alti căței,. dincolo de gard...
Dacă ai ciobănesc german, fain ar fi să-l înscrii și la o școală de dresaj. Vei fi mândru de el. E o rasă superbă și inteligentă.
Poți "împrumuta" câteva idei si de aici:
http://www.garajemetalice.ro/cum-sa-inveti-cainele-in-tarc/
Multumesc frumos, o sa ii conving si pe ai mei sa l lase in casa