1.Culcusul poate fi alcatuit simplu dintr-o cutie de carton sau lemn si pui in ea niste carpe sau o patura electrica(iti recomand patura electrica pentru ca puii vor avea nevoie de caldura
2.Indicat ar fi sa stai aproape cand expulzeaza primul pui deoarece va avea dureri mari cand va expulza primul pui si sa fi langa ea sa o incurajezi
3.Trebuie sa verifici din cand in cand daca expulzeaza ceilalti catelusi daca trec mai mult de 3 ore dupa ce a expulzat primul pui trebuie sa chemi veterinarul
(P.S stiu astea din propria experienta, sper ca te-am ajutat)
Eu am un catel deci nu prea stiu sa iti raspund din propria experienta la intrebare dar iti dau un link care iti va fi de folos. http://www.zooland.ro/Nasterea_la_catele-6162.html
1. Cel mai potrivit culcuş ar fi într-o cutie spaţioasă, confortabilă.
Pune câteva cârpe, sau nişte prosoape de care nu mai ai nevoie pentru a se simţi comfortabilă căţeluşa.
2. Nu, căţeluşele nasc singure. Nu cred că au nevoie de ajutor! Cele de pe stradă nasc singure.
Baftă!
Daca nu seti acasa nasc singure .Eu asa am patit.Dar preferabil sa stai acasa dar cand naste mai bine las-o sau suna un veterinar
Nu trebuie sa faci nimic cel putin eu nu am facut nimic adica doar am lasat acolo sinte prosoape din care sia facut culcusul si atat nu am asistat-o si i-am spus impinge
Pai eu am caini de cand ma stiu, am avut intr-un timp si 6 caini acum m-am oprit la 3. Pai acum depinde, daca stai la casa si sa zicem ca ai o curte probabil cand catelusa va naste isi va cauta singura un loc, in general undeva la adapost de exemplu mie toate catelusele imi nasteau sub un podulet pe care il am in curte; d. Daca stai la bloc cred ca este ok sa o pui intr-un lighean cu cateva carpe sau cev a insa ma indoiesc ca o sa stea acolo. Si da ele nasc singure insa acum depinde si ce fel de caine e ea adica de exemplu daca ea e pichinet sau un caine mic si ia catei cu un caine mare nu cred ca are sanse sa nasca, asa am patit eu odata, catelusa mea mica a luat catei cu un caine mare si fiind cateii prea mari nu a putut sa nasca si a murit si ea si cateii. Oricum daca vei avea alte probleme consulta un medic veterinar; d insa nu cred ca vor fi Multa sanatate iti doresc!
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: