| marianje a întrebat:

Salut,am o broască țestoasă de câțiva ani și nu mai pot să o țin, ce recomandați să fac cu dânsa? Aș putea să o dau unei grădini zoologice sau să o las undeva în natură?

7 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Mai bine o eliberezi în natură (de unde a şi fost prinsă şi vândută apoi, cel mai probabil).

| marianje explică (pentru NOname):

Problema e că la noi condițiile de trai din România nu sunt prielnice pentru viața ei, nu știu dacă poate supraviețui îi mijlocul unei ierni, părerea mea, dar mai aștept răspunsuri.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Mai bine dăruiește-o unui om care o poate iubi și care-i poate oferi un spațiu, decât să o abandonezi. În libertate nu știu cât/dacă ar putea supraviețui în zona în care o părăsești. Poate ai un prieten, ori coleg care ar accepta-o. De altfel, poți pune un anunț că vrei să o donezi. Nu știu ce motive te-a determinat să faci asta, când personal, eu n-aș putea abandona vreodată, fie și un mic suflet. sad

| marianje explică (pentru floresdemayo):

Probabil o s-o donez, altă variantă nu am, nici eu nu vreau să o abandonez, dar e greu de întreținut.

| floresdemayo a răspuns (pentru marianje):

Mulți ar fi încântați să o adopte. În orașul meu, ori pe unde am fost, nu am văzut niciodată o țestoasă în libertate. Poate doar de jucărie.
Lăsând-o să se descurce singură, o condamni la moarte. Păstreaz-o, până găsești pe cineva care ar fi bucuros să o adopte.

| Speed99 a răspuns:

Desi in gradina zoologica va avea mancare fara nici o grija, va fi blocata intr-un spatiu de maxim 15x15 metri.

Las-o in libertate, e alegerea mai buna.

| Maria203 a răspuns:

Nu ii asculta p cei de mai jos! Niciodata sa nu eliberezi animale cumparate in natura deoarece ea nu stie sa vaneze.Da=o unor prieteni sau vinde-o dat te rog asigura-te ca o sa aiba conditii bune.Te rog nu o abandona