| K_3589 a întrebat:

Am o căţeluşa beagle de 2 luni. E foarte draguţă şi jucăuşa.Am doar o mare problemă cu ea:îsi face treburile în casă. O scot din două în două ore afara, timp de 20 de minute, în care o las sa miroase şi să facă ce vrea ea, apoi, când o duc în casă face imediat.
Nu înteleg, de ce nu face afară? O scot din 2 in 2 ore afară, mie mi se pare destul. Puţin ajutor?

Răspuns Câştigător
| Bibuşca a răspuns:

Bunahappy! Nu trebuie s-o bati delochappy ea cand face in casa o certi si o ignori vreo cateva min [aceea e pedeapsa ei] o scoti afara si va stii ca trebuie sa faca acolo in timp ce in casa nu are voie si e certat e cea mai buna metoda incearca

3 răspunsuri:
| sufletzel a răspuns:

Dar are toate vaccinurile de o scoti afara? Cainii nu ar trebui scosi afara pana nu termina primele 3 vaccinuri ca nu au imunitate si pot lua boli doar mirosind un rahat de caine care e bolnav.
Si Bya are dreptate, aceea e solutia cea mai buna, si fara bataie ca va ajunge sa te urasca si sa faca totul in ciuda ta. Dar cred ca mai trebuie sa astepti un pic. E destul de micuta si nu cred ca va invata de pe acum. Eu am invatat-o pe a mea in 2 saptamani sa faca numai afara, dar avea aproape 3 luni jumate, adica dupa ce a terminat vaccinurile.
Ai mare grija de catelusa ca habar nu ai la ce riscuri si boli o expui!

| zalex98 a răspuns:

Pai si eu am o catelusa dar spre deosebire de tine eu nu o scot afara pentru ca nu isi face treburile daca stau langa ea.Eu am invatat-o sa-si faca treburile intr-o tavita mare de plastic pe care punem o carpa(gen cearceaf). Daca vrei sa faci economie de bani si sa nu cumperi multe carpe poti sa imoi carpa in clor timp de cateva ore.De multe ori catelusa mea se razbuna pe mine si isi face treburile pe langa tava, asa ca atunci cand face acest lucru o lovesc dar foarte usor.Bafta! Funda?big grin

| larisuk_8791 a răspuns:

Incerca sa o bati un pic( nu tare doar o lovesti incet) sau sa strigi pe ea sa simta frica si sa se duca afara.
sau pune'i undeva o cutie cu nisip si arata-i ca acolo trebuie sa mearga( las'o sa miroasa cutia.)