Nu țipa la ea când latră. O Va stimula și mai tare sonorul vocii tale și nu o agita
Este mică dar, este bine să o înveți de acum. Poți fi superficial pe unele chestii dar, la 6, 7 luni trebuie învățată.
Dacă nu mă crezi încearcă să țipii la ea afară când latră. Sigur va crede că o încurajeji, iar tu o să te faci de râs urlând ca nebunul la un câine/cățea așa cum văd mai la toate babele. Chiar mă amuză.
Pe câine nu îl vei liniști cu un alt sunet or urlet zgomotos. Căci asta fac ei latră la zgomote, roți de mașini, zbierături, strigăte, zdruncituri certuri șmd
Eventual când latră zii șhh, șhh taci din gură apoi dacă tace o mângâii mai mult câteva secunde, dacă nu merge îi dai o palmă la fund ușurel repetând iar treaba.
Cu mușcatu fă exerciții cu ea dă-i o jucărie și încearcă să i-o iei ușurel nu brusc repetând mereu aceeași metodă fără a mârâi. Zii "las-o" "las-o" și în aceelași timp mângâi-o ușurel pe cap. O să se reducă mârâitul până o să lase jucăria. Nu uita după ce eliberează jucăria să îi zici bravo! Bravo! mângâind-o. Va reține acestă încurajare. Trebuie să îi iei un os sau un papuc fără să muște. Dar, niciodată nu-i lua ceva brusc. Sunt precum copii mici se supără adică de să îi iei jucăria lui?
La al meu îi mai dau o palmă la fund.
Când l-am luat mușca rău și lătra. Însă I-am dat mereu câte o jucărie de plastic apoi i-am luat-o și iar i-am dat-o. La început mârâia, l-am mai mângâiat puțin pe cap, sub bărbie, și am observat că treptat mârâitul s-a redus și a început să îmi lingă mâna eliberând jucăria.
Pasul 2
am probat cu oase. i le-am dat apoi i le-am luat ușurel aceeași poveste mârâitul s-a redus.
Afară când latră or vede un câine, mă opresc pe loc cu el și îl trag busc de hamul de pe corp, or îi dau o palmă ușurel la fund apoi zic Șhh, șhh taci gură fără să țip. Cred că am repetat acest taci din gură de nenumărate ori. Se liniștește imediat și mângâi sub bărbie sau pe cap zicându-i bravo! Bravo! iar cei din jur rămân să latre în stilul comunitar.
Apoi merge liniștit.
Poate funcționează
Mersi. Pana acum, noaptea tipam la ea, ca tot chitaia sa o pun in pat, si urmand sa ma bazaie, la ore tarzi, 4 dimineata, s-a.m.d.
Cu bataia nu faci nimic, doar o inraiesti, trebuie sa ai rabdare sa mai creasca, e mult prea mica si face doar ce ii dicteaza instictul.Ca sa nu te mai muste evita sa ii pui mana la gura, si cand te prinde totusi retrage-ti mana si da-i jucarii ca sa stie ca alea trebuie muscate nu mana ta.Pentru latrat o certi usor, sau tot asa ii distragi atentia cu jucarii.Am si eu un catel de talie mica si tot asa musca destul de des si am citit undeva ca sa dezveti de acesti obicei trebuie sa socializezi catelul cu altii de talia lui si cand va vedea ca muscaturile altor caini dor se dezvata singur sa muste stapanul.La mine chiar a functionat asta dar momentan tu nu poti lasa catelul in compania altora pana nu termini schema de vaccinare. Apoi iesi prin parc si vei vedea ca dupa cateva runde de muscaturi cu alti caini se potoleste
Am incercat sa o cert, sa ii distrag atentia, dar degeaba. Chiar daca ma retrag, vine dupa mine, si musca. Uneori, chitaie sa o pun in pat, o pun, sta cu botul pe labute, si sare sa muste, cand nu esti atent.
Eu ii ziceam nu, nu ii voie si ii puneam degetul pe varful nasului, asa citisem pe net si acum are aproape 3 anisori si stie de comanda NU.
Am incercat, nu merge. Doar cand ii e somn nu musca...
Pai tu vrei din prima exerseaza....pana prinde miscarea.
Mereu cand ii aproprii mana de bot are tendinta de a ma musca.
Ceart-o, arata-i ca nu e bine. Nu o alinta cand face prostii ca o inveti prost
Avand in vedere ca ii cresc dintii, are dureri din aceasta cauza si este normal sa inceapa sa muste sau sa latre. Cumpara-i ceva de ros sau mergi la veterinar pentru a iti recomanda ceva pentru durerea de dinti a catelusei.
Toti sunt deja crescuti. Din cauza ca roade toate prostiile a inceput sa si sparga.