| PetronelaCh a întrebat:

Am o femelă de labrador si cred ca e in calduri. Ea sta la casa de la tara si nu sta nimeni acolo doar tata cand merge sa dea de mancare la animale.In ultimul timp mi-au spus vecinii ca sare gardul si pleaca noaptea. Am nevoie de idei...sunt foarte trista...nu as vrea sa o calce masina.Ce as putea sa fac?

Răspuns Câştigător
| Oana92 a răspuns:

Daca sangereaza e semn clar ca este in calduri. Faptul ca sare gardul si pleaca de acasa nu e o dovada. Poate sa sara gardul si pentru ca se sperie de ceva(poate e intuneric si ii e teama, poate se aud zgomote puternice de la vecini), poate vrea sa caute companie, poate ii e foame si cauta mancare. Incearca sa ridici gardul sau sa il intaresti cumva, astfel incat sa nu mai poata sari peste el.

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu isi fa griji ca mult in caldurii nu va fi, ma bine daca avea companie

| PetronelaCh explică:

Iti multumesc! Dar totusi simt ca inca trebuie sa ii cunosc comportamentul.o am de 6 luni si fostul stapan o batea si o tinea flamanda...se vede ca ma iubeste dar nu inteleg de ce sare gardul..probabil cauta companie..sau pe mine. Plange mereu cand plec dar nu pot sa o tin in apartament deoarece a fost tinuta mereu afara.

| AliGab a răspuns:

Sa o sterilizezi la un cabinet medical veterinar: sterilizarea se face undeva la o varsta cuprinsa intre 1-3 ani. Dupa aceasta varsta sunt mai multe riscuri, dar nu cred ca este imposibil de facut operatia. Costul ei este intre 150-200, depinzand de calitatea si pozitia clinicii medicale veterinare.
O alta solutie ar fi sa ii mai cumperi un catel labrador ca sa stea cu ea, dar trebuie sa fii pregatita si pentru catelusi in aceasta situatie happy