| JammyBrooks a întrebat:

am o pereche de perusi si as vrea sa faca oua.worried
am vazut ca sunt tare iubareti si se hranesc reciproc.
cum pot sa-i fac sa faca oua?
dau funda si vothappy

8 răspunsuri:
| klau95 a răspuns:

Trebuie sa stea impreuna vreo 2-4 lunii sa se poata imperechea.Dar daca nu le vei lua cuib nu se vor imperechea nici intr-un an.Si ei prefera cuib dala cu adapost adica peste tot acoperit nu din acela simplu.
Si mai dale si tu drumu din cusca prin casa sau in balcon cum fac eu si sunt foarte fericitihappy

| JammyBrooks explică:

Le dau drumul mereu si acum le-am pus si cuibusorhappy

| AnonimKidd a răspuns:

De obicei imperecherea perusilor se face prin gelozie, adica daca pui mai multi masculi intr-o cusca cu o femela, nu stiu ce o sa se intample(asa am gasit scris pe o cutie de mancare de perusi care are un ghid pe spate de creserea perusiilor). Cert este ca daca o sa pui mai multi masculi intr-o cusca cu o femela probabil o sa se ia la bataie sau alte ritualuri ale animalelor de imperechere(cum ursii polari se bat in sezonul de imperechere, cum leii se bat intre ei pentru dominarea intregului grup si bine-inteles a femelelor, asa si papagalii au un ''ritual''. Sper ca te-am ajutat! Succes!

| paulpaul25 a răspuns:

Fenomenul de hranire reciproca apare in perioada cand femela e pe cale sa faca oua, deoarece masculul este cel care trebuie sa ii duca mancarea, acolo pe cuib si sa ii dea femelei ca ea sa evite deplasarea si parasirea temporara a oualelor. Probabil in cel mai scurt timp vor face si oua, ce trebuie tu sa faci e sa cumperi sau sa le construiesti un cuib, trebuie sa fie indeajuns de mare dar nici foarte mare, cel mai bine este sa cumperi unul dintr-un pet shop, deoarece vei sti ca are dimensiunile corecte.Cel mai indicat ar fi sa plasezi cuibul undeva jos, spre fundul, daca nu chiar pe fundul coliviei asa incat sa eviti ca puii sa se raneasca daca vor cadea din cuib!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite da ca spui ca sunt iubareti si se hranesc reciproc inseamna ca o sa se inperecheze in scurt timp nu poti sai pui sa faca oua happy
Fundita... happy

| Nutellajustforme a răspuns:

Cred ca ar trebui sa astepti, eu nu am avut papagali dar o prietena a avut si mi-a zis ca trebuie sa astepti perioada de imperechere, nu cred ca ai cum sa ii obligi o sa faca cand vor ei!winking

| Ade10 a răspuns:

Nu poți sa ii faci sa facă oua, ei fac oua după vârsta de un an. Când ea va vrea sa facă oua își va smulge penele din coada si își va construi un cuib daca nu are dar cel mai recomandabil este sa ii cumperi cuibul cu 2 saptamâni înainte de la medicul veterinar. Ea nu va mai mânca decât foarte puțin si ii va fi puțin greață. Sper ca te-am ajutat.

| Ade10 a răspuns:

Ei se împerechează când masculul se pune pe femela si atunci înseamnă ca trebuie sa ii iei un cuib. Funda