| BozdogMariusOvidiu a întrebat:

Salut am o problema am ieșit cu catelul luni deseară când am venit acasă la ora 17:30 am pus mana pe ea era o căpușă cred ca o luat-o luni deseară avea vaccinuri tot ce trebuie era totul la zi mai am o întrebare dacă intra o căpușă cât de repede intra în corpul la caine.

1 răspuns:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Vaccinurile nu se dau împotriva căpușelor, ci se fac pentru imunizarea animăluțului (contra rabiei, jigodiei, parvovirozei...).
Împotriva puricilor și căpușelor, se face deparazitare externă (picături speciale care se pun la ceafa animalului). Ca preț, e acceptabil Parakill, produs românesc, dar foarte eficient. Se găsesc o mulțime de denumiri la farmaciile veterinare, însă toate au același scop. Îi poți pune și o zgardă antiparazitară, însă fără picăturile esențiale, e cam degeaba. Nu prea dă rezultate.
Ultima ta întrebare nu o înțeleg... Dacă o căpușă se "lipește" de cățel, până la urmă, își va găsi o locație preferată (nu știu cât de repede, fiindcă niciodată nu am stat să număr minutele). Oricum, dacă se înfinge în cățel, nu iese de bunăvoie, decât dacă o "obligi". Din cauza asta, cațelului i se administrează soluția antiparazitară. Ele vor muri automat.