Spune-le parintilor tai sa nu mai lase mancarea pe masa, nu este vina pisicii ca ei sunt neglijenti, in timp ce mancati tine-o inchisa in camera cu mancarica ei, si dupa, nu lasati nimic pe masa.
O pisica cere responsabilitate, pe care o au toti cei din casa, nu doar stapanul pisicii. Este mare pacat sa se arunce 'in strada' un sufletel, in loc sa fie parintii tai putin mai atenti.
Succes, si sa-ti traiasca pisicuta!
Cel mai bine ar fi sa o faci pe pisica sa "uite" de bucatarie. Nu o lasa inauntru, pune-i castronelul cu mancare in alta incapere si incearca sa nu ii dai mancare gatita, asa o sa se obisnuiasca cu mancarea ei si atat. Ar fi bine ca pisica sa aiba o rutina in ceea ce priveste mancarea si o dieta echilibrata.
Atunci cand se urca pe masa o poti uda cu cateva picaturi de apa. la mine a functionat.Succes
Nu poti incerca sa nu o lasi in bucatarie? Iubesc animalele foarte mult, dar de fiecare data cand mai face ceva sa ii arati matura sau batul si o sa se sperie.
Stiu ceva in genu` la un caine din cartierul meu.Tot asa (e mic de statura)si urca pe masa si fura tot. L-au dezvatat asa:in primul rand nu mai avea acces la bucatarie si i-au pus castronul cu mancare in alta camera, iar cand ei mancau la masa el manca in alta camera.Cand era singur in casa, stapanii incuiau bucataria.Asa l-au dezvatat.Acum s-a obisnuit sa nu mai fure mancarea de pe masa si sta langa ei cand mananca.
Incearca sa n-o mai lasi prin bucatarie cand nu esti acolo... asa fac toate pisicile chiar daca nu ne place...
Pai atunci cand mancati ar trebui sa-i dati si pisicii acelasi fel de mancare ca sa nu se urce pe masa pentru ca si unei pisici i se face pofta... dar daca nu vrei s`o inv cu mancare gatita trebuie sa o pui in alta camera in timp ce mancati si ca sa nu planga dupa voi dai ceva cu care sa se joace`:*
Sper ca sfatul meu iti va fi de folos`:* ...Succes!
Cand mancati si "cere" si ea dai ceva ce o pisica nu poate manca sa vada ca nu ii place. si despre urcatul pe masa.incearca sa lasi o data mancare pe masa si pe mancare sa pui putin piper dar foarte putin sa vada ca nu-i place si nu se va mai urca eu asa am facut cu cainele meu pentru ca rodea papucii acum nu-i mai roade. sper ca te-am ajutat.