Buna Parker,
E greu acum sa iti mai inveti pisica sa faca ceva mai ales atata timp cat a ajuns la vaarsta maturitatii. Nu exista nicio modalitate sa o faci sa se dezvete de obiceiul jucatului in nisip, numai daca atunci cand o vezi ca se joaca, o poti certa. Fi bland cu ea, nu tipa, nu o scutura, nu o bate. Spune un NU ferm, ia pisica de acolo si mut-o in camera alaturata. Cand o vezi ca se duce iar sa se joace, ia-o si spune-i NU din nou. Ai grija sa nu o iei de acolo atunci cand isi face treburile pentru ca s-ar putea sa se dezvete de a-si face treburile in ladita si nu asta e ce vrei tu sa faci.
Legat de intrebarea, cum sa o faci sa doarma noaptea: pisica nu e un caine, are nevoie de mai multe lucruri, ea de obicei isi incepe activitatea in mijlocul noptii. Ar trebui sa ii cumperi jucarii, si daca iti permiti, sa ii cumperi un suport din acela mare pe care se catara pisicile si de care sunt atarnate diferite obiecte (soareci) ca sa se joace cu ele. Ar trebui sa ai ceva prin casa de care sa isi ascuta ghearele.
Din cate mi-am dat seama din ce ai zis tu, pisica nu are mai mult de 1-2 ani. Cu timpul, cand va imbatrani, nu va mai fi asa activa dar avand in vedere faptul ca e tanara, vrea sa se joace. Ai putea sa incerci ca inainte sa te duci la culcare sa te joci cu ea. Leaga o jucarie de o sfoara si joaca-te. Oboseste pisica. Daca nu ai timp atunci ai putea sa mai iei o pisica sau sa ii pastrezi unul din puisori. Eu nu as recomanda sa iei o pisica pentru ca nu stii cum se comporta cu ele. Eu am 4 femele si 1 mascul si cateodata se bat intre ei.
Ai zis ca pisica e gestanta. Dupa ce va naste, se va linisti foarte mult si va fi mai receptiva si poate te va multumi mai mult decat o face acum.
Trebuie sa ai multa, multa rabdare cu ea. Te felicit pentru ca ai adoptat-o si ma bucur ca am mai intalnit inca un iubitor de animale. Da-i o sansa sa isi schimbe comportamentul.
Pa, pa
In general nu e bine sa tii pisici in casa,daca nu le-ai crescut de mici. Sfatul meu e sa-i iei boticul si sa i-l bagi in nisip, in momentul cand face asta(suna barbaric), dar functioneaza.Astfel ea va realiza ca nu e bine ce a facut.Insa ai spus ca e gestanta,acesta mai este un motiv pentru care face asta,e agitata. Daca o vei mangaia seara, rasfatand-o, poate o poti determina sa doarma noaptea.Desi e cam nesigura varianta, e un animal al noptii si atunci pana la urma cea mai buna varianta e sa o scoti afara noaptea, poate se invata minte... Daca nimic nu functioneaza du-te la veterinar! El te va ajuta 100 la mie