Și de ce nu l-ai dus să-l vadă un veterinar? Poate fi o reacție alergică, o infecție etc. Contactează un medic veterinar, care îi va efectua niște teste pentru depistarea afectiunii. Probabil că îți va da pentru el, un unguent cu antibiotic.
Deoarece nu am timp. Mi s-a intamplat un eveniment cu masina, si toate drumurile mele sunt catre politie, tribunal, acte, si asa mai departe.
Un om inteligent a spus cândva:
"Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, vei găsi o cale, dacă nu, vei găsi o scuză"
Hai', te rog, fă un mic efort, mâine du-te cu el, fă-ți timp 10 min!
Nu prea sunt veterinari buni in oras. Inainte de yorkshire am avut un caucazian, care a murit la varsta de 8luni de parvoviroza. Am fost cu el la veterinar, mi-a dat tratament cu antibiotice, cu vitamine, i l-am dat seara, si dimineata era mort, cu ochii deschisi uitandi-se catre casa. Mi s-a rupt inima atunci, ca in seara aia, am incercat cu taica-miu sa ii dam sa manance cu seringa, si inghitea doar daca eram eu langa el.
Si taica-miu mi-a zis ca a facut o iritatie, ca se joaca toata ziua in nisip. Si m-am uitat in blanita ei, si e plina de nisip, chit ca ii fac baie odata la 2/3zile. Si in zona cu acele cosuri este murdara de nisip. Nici nu prea are stare sa ma uit atent, ca e prea energetica, si vrea joaca...
Știu, am citit despre asta într-una din postările tale.
Am văzut că ești un tip foarte milos. Aprecierile mele!
Dar parvoviroza are o rata de mortalitate de aproape 100% , practic, medicii nu prea avea cum să-l mai ajute. Dacă ar fi fost vaccinat antirabic, altul ar fi fost destinul lui.
Măcar, ai grijă să nu-l pierzi și pe acesta. Spune-i veterinarului și de starea de sănătate, pe care a avut-o zilele trecute. Nu are nevoie de operație, încât să fie necesar să-i cauți un veterinar f bun. Orice veterinar îl poate ajuta.
PS. Nu-i recomandat să-i faci baie la 2/3 zile! O dată pe lună e suficient. Dacă se joacă în nisip, clătește-l doar cu apă călduță, fără șampon. Poate că săpunul/șamponul ori frecvența băilor îi afectează pielea.
Incepe sa miroasa daca nu ii fac baie odata la cateva zile. Cat despre caucazian, intr-adevar, marea mea greseala a fost ca nu l- vaccinat. Fusesem cu el la veterinar, i-am dat acea pastiluta si dupa 7zile am uitat de vaccin. Eh, cu asta numai merge asa.
Astazi ii dau deparazitarea si peste o saptamana al 3lea vaccin.
Cat despre veterinari, nu prea gasesti in orasul asta... Nici in apropriere.
Nu e indicat să-l șamponezi la intervale scurte. Nu te mai mira că va suferi de afecțiuni ale pielii. Folosește doar apă, fără săpun. Ca la duș! ))
Când i se administrează vaccinul unui câine, el TREBUIE să aibă o stare de sănătate perfectă. Vaccinul nu se administrează unui câine bolnav. N-ai vrea să afli ce se întâmplă...
Este sanatoasa, doar ca are o iritatie pe labutele din spate.
anonim_4396 întreabă: