| Începătorul988 a întrebat:

Am si eu o catelusa yorkshire, in varsta de 4luni. I-au aparut niste bubite(cosuri) cu lichid alb, in zona labutelor din spate si in zona burticii. De la ce poate fi?

9 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Și de ce nu l-ai dus să-l vadă un veterinar? Poate fi o reacție alergică, o infecție etc. Contactează un medic veterinar, care îi va efectua niște teste pentru depistarea afectiunii. Probabil că îți va da pentru el, un unguent cu antibiotic.

| Începătorul988 explică (pentru floresdemayo):

Deoarece nu am timp. Mi s-a intamplat un eveniment cu masina, si toate drumurile mele sunt catre politie, tribunal, acte, si asa mai departe.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru Începătorul988):

Un om inteligent a spus cândva:
"Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, vei găsi o cale, dacă nu, vei găsi o scuză"
Hai', te rog, fă un mic efort, mâine du-te cu el, fă-ți timp 10 min!winking

Nu prea sunt veterinari buni in oras. Inainte de yorkshire am avut un caucazian, care a murit la varsta de 8luni de parvoviroza. Am fost cu el la veterinar, mi-a dat tratament cu antibiotice, cu vitamine, i l-am dat seara, si dimineata era mort, cu ochii deschisi uitandi-se catre casa. Mi s-a rupt inima atunci, ca in seara aia, am incercat cu taica-miu sa ii dam sa manance cu seringa, si inghitea doar daca eram eu langa el.

Si taica-miu mi-a zis ca a facut o iritatie, ca se joaca toata ziua in nisip. Si m-am uitat in blanita ei, si e plina de nisip, chit ca ii fac baie odata la 2/3zile. Si in zona cu acele cosuri este murdara de nisip. Nici nu prea are stare sa ma uit atent, ca e prea energetica, si vrea joaca...

floresdemayo
Userul Lunii

Știu, am citit despre asta într-una din postările tale.
Am văzut că ești un tip foarte milos. Aprecierile mele! happy
Dar parvoviroza are o rata de mortalitate de aproape 100% sad, practic, medicii nu prea avea cum să-l mai ajute. Dacă ar fi fost vaccinat antirabic, altul ar fi fost destinul lui.
Măcar, ai grijă să nu-l pierzi și pe acesta. Spune-i veterinarului și de starea de sănătate, pe care a avut-o zilele trecute. Nu are nevoie de operație, încât să fie necesar să-i cauți un veterinar f bun. Orice veterinar îl poate ajuta.

PS. Nu-i recomandat să-i faci baie la 2/3 zile! O dată pe lună e suficient. Dacă se joacă în nisip, clătește-l doar cu apă călduță, fără șampon. Poate că săpunul/șamponul ori frecvența băilor îi afectează pielea.

Incepe sa miroasa daca nu ii fac baie odata la cateva zile. Cat despre caucazian, intr-adevar, marea mea greseala a fost ca nu l- vaccinat. Fusesem cu el la veterinar, i-am dat acea pastiluta si dupa 7zile am uitat de vaccin. Eh, cu asta numai merge asa. big grin
Astazi ii dau deparazitarea si peste o saptamana al 3lea vaccin.
Cat despre veterinari, nu prea gasesti in orasul asta... Nici in apropriere.

floresdemayo
Userul Lunii

Nu e indicat să-l șamponezi la intervale scurte. Nu te mai mira că va suferi de afecțiuni ale pielii. Folosește doar apă, fără săpun. Ca la duș! ))
Când i se administrează vaccinul unui câine, el TREBUIE să aibă o stare de sănătate perfectă. Vaccinul nu se administrează unui câine bolnav. N-ai vrea să afli ce se întâmplă... sad

Este sanatoasa, doar ca are o iritatie pe labutele din spate.