anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu un perus. L-am primit cu vreo 10 zile in urma.La inceput a fost vioi, dar dupa cateva zile parea tare trist.De atunci nici nu mai vrea sa iasa din colivie si tine mereu ochii inchisi. E ciufulit si se scarpina destul de des.Azi am fost la o farmacie si cei de acolo mi-au dat un praf de pus in apa.Se numeste Cosumix PLus.
Am uitat sa mentionez ca nu are diaree, insa doarme foarte mult si mai nou parca si tremura un pic sad Cred ca are o raceala. E ceva grav? Si credeti ca o sa aiba efect antibioticul? Poate e trist si ca nu are pereche...

Răspuns Câştigător
| i_love_you_and_i_am_cool a răspuns:

Si papagalita mea nu prea site sa zboare, desi are 3 ani.inca se mai loveste de peretii. ii place mai mult sa stea in colivie si sa se uite in oglinda sau sa se joace.este mascul sau femela? daca nu sti iti poti da seama dupa culoarea pigmentilor dupa nas. daca are nasul bleu-albastrui este mascul, iar daca are nasul rozaliu-albicios este femela.nu pune in aceiasi colivie doi masculi! se vor omor reciproc.trebuie sa fi sigura de sexul perusului mai intai! poate fi bolnav. du-l la veterinar si acolo poti intrba si dcaca este mascul sau femela, intreaba orice nelamuririe ai, veternianrul stie mai bine decat toti de pe TPU.succes!

12 răspunsuri:
| คиค a răspuns:

Eu am perusi de 8 ani, si ma pricep destul de bine.
Trimite-mi toate nedumeririle si ingrijorarile tale pe privat, si te voi lamuri.winking

| miauu a răspuns:

Cumparai inca unu sa nu fie singur.
se simte singur
bafta

| Lora_6439 a răspuns:

E bolnav. Si eu am papagal si la fel facea. Avea paraziti intestinali (dar avea diaree). Mergi cu el la doctor si nu-l mai tine nici o zi asa. Nu-i lua pereche inainte sa stii ce are pentru ca o poate imbolnavi si pe ea. Nu citisem bine si am editat mesajul. Sper ca nu te-am speriat cu primul.

| BiiBiis a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa il duci la un veterinar. Ce varsta are daca stii?

| BiiBiis a răspuns:

Fii atenta, daca este pui sa nu ii mai cumperi alt papagal! Nu o sa il mai poti dresa si nu o sa mai stea cu tine deloc. Stiu din propia experienta.

| cristyna13 a răspuns:

Eu cred ca se simte singur, dar mai cred si ca e bolnav dul la veterinar

| Honamy a răspuns:

Poi...parerea mea e ca e trist si ca are nevoie de pereche pentru ca se simte singur nu are cu cine sa "vorbeasc" sa se joace si eu am avut o data un catel care era la fel si cand i-am adus pereche cu care sa se joace imediat si-a revenit si daca nu se face bine nici daca ii aduci o pereche poate ar fi bine sa il duci la un veterinar sa vezi daca e ceva neinregula cu el. Sper ca team fost de folos si poate ca o sa se faca bine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Varsta? Nu sunt sigura. Oricum e tanar, inca pui.Nu prea stie sa zboare bine.Cand il las liber mai da in pereti.Nu prea canta sad Si stranuta. L-am auzit de multe ori.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Are nevoie de pereche. cumpara-i o fetita. perusii nu pot trai singuri.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca mie nu mi-e frig in tricou, nici lui nu cred ca ii e frig cu pene.Nu stiu daca din cauza asta tremura.Azi i-au mai cazut cateva pene din aripioare sad Stau cam zburlite pe el.De fapt cred ca e femela confused

| smolnarkarina a răspuns:

Se simte singur.Asta este problema la orice boala a perusilor. Te sfatuiesc sa-i mai cumperi un partener.Si eu am avut un papagal vorbitor si a murit din cauza singuratatii.

| crissa_6901 a răspuns:

Eu cred ca cel mai bine ar fi sa te duci la veterinar cu el, nu la farmacie, sigur la veterinar o sa iti spuna ce are si ce sa ii dai.