| RAf1224 a întrebat:

Am spus ca imi voi lua un labrador,dar inca nu ma pot decide intre labrador si golden...
La inceput m-am orientat catre golden,pentru ca ma atragea mai mult aspectul sau. Dar apoi m-am gandit si am citit despre blana lui,si ca naparleste excesiv...Și m-am orientat catre labrador. Oricum ambele rase sunt minunate și se aseamana foarte mult. Dar intrebarea mea pentru cei care au un golden este: Îngrijirea blănii goldenului este atat de grea și chiar lasă atata păr?
Și am mai auzit ca goldenul este mai bland decat labradorul, acesta din urma fiind distrugăreț.
Tind să precizez ca locuiesc la casa mare cu curte spațioasă.
Sunt in impas, ajutoooooor!
Mulțumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| Alicezzz a răspuns:

Eu am avut golden este un catel minunat, superb docil, destept, iubitor de familie si mai ales de copii, tu alegi ce iti doresti! Eu cu blana lui nu am avut probleme, lasa pår ca orice catel, mai poti sa i dai cate un ou crud pentru blana, il perii des, la fel ai grija cu excesul de proteine in mancare, mergi cu el la veterinar si iti da suplimente in caz ca o sa ii cada blana masiv. Eu iti zic ca si labradorul lasa par si este aspru si se infige in haine canapea etc si labradorul este catel de vanatoare de balta nu este la fel de iubitor desi este destept.

4 răspunsuri:
| alexandrualind a răspuns:

Este o rasa draguta care eu zic ca merita.

| InimioaraTePupă a răspuns:

Https://www.infocaini.ro/rase-de-caini/rasa/golden-retriever
Cand o sa ma mut la casa o sa imi iau unul.
Mai bine golden.

| RAf1224 explică:

Mulțumesc tuturor, m-am decis. happy

| RianaUdroiu a răspuns:

Eu spun sa iti iei un Golden... Este foarte dragut si il poti tine langa tine sa te apare sau ca paznic pentru casa, invata repede, este usor de dresat, e foarte iubaret, nu este pretentios. adica el se multumeste cu un simplu apartament mai spatios sau o curte mica asa ca daca stai la casa va fi perfect pentru el... poti cauta mai multe informatii pe Wikipedia