| Vladutz01 a întrebat:

Salut am un caine Ciobamesc Caucazian de 3 luni si este foarte incapantanat, daca ma apropi de el cand manca ceva ma "maraie "., numai spun ca roade orice din curte. cum trebuie sa procedez cu el, avand in vedere ca este mic si pot sa il dresez, spuneti-mi cum si in ce fel. este normal sa faca asa? funda.

Răspuns Câştigător
| Anduta_1569 a răspuns:

Pentru un caine la aceasta varsta, dominant, care e in proces de stabilire a haitei, da, e normal.Numai ca nu e bine! De ce? Este bine ca in perioada aceea in care l-ai adus la tine acasa(cel mai bine e sa fie luat din cuib la 8-10 saptamani,cand a invatat deja cum sa se comporte,alaturi de fratii lui si de mama lui),sa stabiliti ierarhia de grup, stapanul, fiind stapan, trebuie sa se situeze in varf, adica el sa fie seful.Nu el trebuie sa decida daca ai voie sau nu sa ii iei mancarea de sub bot,corectandu-te cu um marait,o muscatura, o atingere cu spatele sau pieptul, care, multor posesiri de caini li se pare banala acea "atingere", ca si cu te-ar impinge.De fapt, ce iti transmite cainele prin astfel de corectii?"Hei, opreste-te!/Ramai pe loc, inceteaza!/Atentie!". Toata chestia asta ar trebui sa o faci tu, nu cainele.Fii autoritar, impune-te arata-ica tu esti seful.Doar astfel vei reusi sa scapi de aceste comportamente nedorite si sa preintampini eventualele "atentiuni" din partea cainelui cand va fila varsta adulta.Cand mananca,i-ai castronul,daca riposteaza,spune-i pe un ton raspicat, dar ferm "NUUU!", i-ai castronul, dai putin din mana, apoi pune-l inapoi.Astfel,va asocia luat-ul castronului cu hranitul,chiar daca castronul e la tine. Pune-l sa astepte inainte sa ii dai mancare,dai-o doar daca este calm-supus. Eventual, cand ai luat castronul sa-i dau ceva mai gustos decat ce e in castron, o bucatica de cascaval, un biscuite, o bucatica de mar(in cazul in care ii plac).
Rosul este normal la aceasta varsta.Trebuie sa ai rabdare, la 4 luni isi va schimba dintii, dar corecteaza-l candte apuca de picior sau pantaloni, da-i jucaruile lui.Pe la 7-8luni iar va fi o faza de ros.Ace4stea sunt perioadele copilariei si adolescentei la canide.Aceasta este natura lor.Rosul la astfel de varste e normal,insa,mancatul obiectelor sau rosul la varste inaintate, chiar dupa ce s-a maturizat complet, atat psihic cat si social, este o deviatie de comportament.
Daca chestiile astea ti se par dure si nu le vei face, la un moment dat vei vedea cat de greu este sa fii subordonatul cainelui tau.Comportamentalistii si psihologii canini au sesizat ca, cainii care isi fdominau stapanii, fie de la o varsta frageda, fie adulta, ajungeau sa isi atace grav stapanii.
Cumpara-ti o carte de psihologie si psihopatologie canina.Nu e scumpa si iti va fi de folos.
Ai rabdare cu cainele tau, ocupa-te de el si plimba-l in lesa la pas.Lupii,chiar si cxainii in haite merg dupa exemplarul alpha, la pas sau in spatele lor.Succes!

3 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Nu e normal sa maraie la mancare, el trebuie sa manance atunci cand tu ii dai voie. I se pune castronul in fata si asteapta pana primeste comanda de la tine, in tot acest timp cainele trebuie sa se uite la tine nu la castron, ca tie iti cere voie.

Pune-te pe citit:
http://pitbullclub.ro/agresivitate-la-mancare

Treaba cu maraitul la mancare va dura fiecare pas cate o saptamana,deci rabdare.
In timpul acesta apucate si de predresaj, invata-l comenzile de baza:
- nu-i voie
- aici
- asteapta(asta o sa te ajute cand ii vei da voie sa manance)
-mers la pas
-lasa
-sezi
-culcat
De exemplu pentru a primi mancarea, cu castronul in mana, dupa ce stie cateva comenzi, il pui sa le execute si cand a facut corect i se lasa mancarea jos si este laudat.

http://amstaffromania.ro/Thread-Reguli-de-SUBORDONARE-si-DOMINARE

Cu rabdare treci muntii! Succes!

| Vladutz01 explică:

Multumes tutor pentru raspunsuri...kiss

| Lumeaîn3D a răspuns:

Cred că încă nu este acomodat cu tine, încearcă să-i acorzi mai multă atenţie, să te joci cu el şi să nu te comporţi rău cu el, spun asta pentru că am întîlnit oameni care poată să şi deie cu piciorul în cîine ceea ce nu-i deloc bine.Aşa era şi cîinele meu de la început, dar s-a acomodat după o săptămîna, mi-a fost uşor să mă împrietenesc cu el, de vreme ce eu iubesc animalele big grin...