| frumushika09 a întrebat:

Salut, am un caine in varsta de 7 ani. Este o combinatie intre un bison si un pichinez. Am numit-o lisa si atunci cand am cumparat-o aveam 7 ani si nu stiam sa ma port cu animalele, adica sa le dresez sau sa ma joc frumos cu ele. Catelusa mea s-a apropiat de tata care de abia o baga in seama. Deabea acum vreo 3 ani m-am trezit si eu la viata si mi-am dat seama cum sa ma port cu un caine si cum sa-l dresez, dar catelusa mea ma musca atunci cand vreau sa o mangai si degeaba ii ridic labuta ca e prea batrana sa invete sa dea noroc. Mi-as dori un pui ca sa mi se mai dea o sansa sa ma port frumos cu cateii, dar imi pare foarte rau de lisa ca nu am putut sa o iubesc asa cum trebuia. Credeti ca as mai putea sa fac ceva sa ma apropii de ea si sa repar relatia cu ea?

Răspuns Câştigător
| WannaMore a răspuns:

Nu conteaza rasa ca sa fie considerat "destept".La caini, desteptaciunea se obtine prin invatarea si retinerea mai multor comenzi.Un caine care este dresat este un caine cu care iti face placere sa-ti petreci timpul. Desi multi considera ca un caine trecut de tinerete nu mai poate fi invatat lucruri noi, nu e adevarat, doar ca cei mai tineri prind comenzile mai rapid.Ca sa-si invete numele, timp de mai multa vreme hraneste-l la fiecare masa si spune-i numele ca si cum l-ai striga, in timp ce il mangai pe spate, cat timp mananca.
Daca vrei ca el sa vina atunci cand il chemi nu shimba comanda "vino aici fetito" in "vino aici lisa". Acelasi lucru se aplica si in cazul altor comenzi - trebuie pastrata formularea, precum si tonalitatea vocii. Astfel, cainele tau nu va fi confuz si va reactiona conform comenzii.
Recompensarea cainelui cu mancarea nu poate da niciodata gres. Atunci cand cainele tau este predispus la ingrasare foloseste produse care nu contin grasime. Insa mancarea nu e suficienta. Trebuie sa-ti amintesti sa mangai si sa-ti lauzi cainele.
Niciodata nu ar trebui sa pedepsesti cainele pentru ca el nu va face legatura intre supararea ta si papucii pe care tocmai i-a ros. Daca vii acasa si gasesti papucii rosi ignora situatia, insa daca iti prinzi cainele in timp ce ii roade atunci spune-i "NU- nu e voie" si ofera-i o jucarie cu care sa poata face acelasi lucru de acum incolo.Succes :*sper ca te.am ajutat

2 răspunsuri:
| Hash001 a răspuns:

Cainii de rase de genul asta nu vor fii niciodata antrenati si dresati corespunzator. Recomand un caine lup, este bun pentru ambele sexe (si baieti si fete), este la granita intre frumos, estetic si puternic. Daca stii cum sa-l antrenezi poate sa te apere daca cineva vrea sa te atace. Cainele lup este un caine foarte destept si cu suflet nu uita sa-i dai tot de ceea ce e nevoie.

Poti sa-l inveti sa dea noroc, sa stea la comanda, daca arati cu degetul la un loc se pune acolo unde ai aratat.

| AnonimKidd a răspuns:

Pai...pe un program cu animale este o emisiune Cezar si cainii.Iar dupa Cezar nici un caine nu-i ''pierdut''. Daca o sa-ti iei alt caine nu conteaza care caci toti sunt inteligenti fie ca-i maidanez sau nu.