| AndreiAlex332 a întrebat:

Salut! Am un catel ciobanesc belgian de 10 saptamani si vreau sa stiu daca oase dintra-lea mici (porc, mai rar pui) ii provoaca ceva la stomac?

7 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Sa stii ca medicii veterinari recomand sa nu le dai oase la caini, fiindca le poti provoca probleme grave la stomac.Acestea sunt ca niste cioburi care le perforeaza intestinele. Daca tii mortis, poti sa-i oferi doar oase de vita, fierte foarte foarte bine.Atat.

| StoicAnalysis a răspuns:

Doar oase mari. Alea mici pot fi letale pentru intestine. Si oasele mari sa fie fierte. In rest, poti sa-i dai pliculete sau conserve de mancare, speciale pentru anii si talia lui

| Eireann a răspuns:

Oase pe pasare nu fiindca sunt casante si pot provoca perforatii -nici acum, nici cand creste. La 10 saptamani e inca foarte mic, da-I ce ii dadea si crescatorul de la care l-ai luat pana la 3 luni cel putin. Apoi poti sa introduci alte guatari sau suplimente pe rand si vezi ce ii prieste si ce nu. Si nu ii da lapte de vaca - nu are nevoie de el si daca e intolerant la lactose poate sa ii faca probleme serioase.

| Konstantinos99 a răspuns:

Pana are 4 luni se recomanda sa nu ii dai carne decat daca este bine fiarta si preparata. Lapte cu paine, bobite lu lapte si carne dar nu zilnic si nu cruda asa curand!

| AndreiAlex332 explică (pentru Konstantinos99):

Nu ii dau eu oase mai gaseste el bucati mici de la celalalt caine al meu.

| Eireann a răspuns (pentru AndreiAlex332):

Scuze, acum am vazut. Eu am 4 caini deci cam fiecare din pui a mancat la un momentdat mancare de la ceilalti. Pe cat posibil incearca sa evite sa le dai oase la amandoi pentru o perioada, macar pana face puiul 4-5 luni.

| AndreiAlex332 explică:

.