| Bobi1233 a întrebat:

Salut am un catel ogar de 3 luni si o saptamana si vreau sal invat sa stea in cotet sa doarma pentru ca se va face mare si in casa nu pot sa-l tin. L-am lasat cateva seri afara dar el doarme ce doarme si dupa vine si cherlaie la usa cum sal invat sa nu mai cherlaie?

15 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Tine-l in casa iarna asta daca vrei sa mai iasa viu din iarna, una la mana. Doi la mana, rasa are par scurt, automat cu rezista la temperaturi sub 10-15º C,chiar de este adult.
Chiar de-l ti iarna asta in casa poate ca la anul sa fie invatat sa stea afara,dar nu este rasa care sa reziste. Daca stai la tara poti sa-l lasi unde dorm animale ( in caz ca ai oi, vaci, cai etc.), daca nu gaseste-i o camera ceva unde este mult mai cald ca afara fiindca nu va rezista. Trebuia sa te gandesti inainte sa-ti iei. Daca vroiai un caine care sa stea afara tot timpul iti luat husky, rott etc.

| Bobi1233 explică (pentru RedNose):

Pai stau la curte in Bucuresti eu vreau sal obisnuiesc afara sa stea singur sa doarma pentru la vara cand o sa fie frig o sa-l bag in casa cand a inceput sa ninga gata in casa da asa vreau sa stie sa stea si afara.

| RedNose a răspuns (pentru Bobi1233):

Acum tine-l in casa ca e mic. Din primavara cand se incalzeste ii este interzis sa mai intre in casa, nici tu nu-l mai iei in casa sa se joace cu tine, sa manance fiindca el nu va mai intelege nimic. Pechineza mea e invatat, cand e cald afara, iarna in casa. Cu toate ca e caine mic un pechinez rezista mai bine decat un ogar sau amstaff fiindca are blana.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-i deschide. La un moment dat va intelege ca schelalaitul nu-i aduce absolut nimic si se va invata cu dormitul in curte. Dar daca l-ai mutat in curte iti recomand sa nu-l mai aduci in casa nici ziua.
Oricum e un inceput bun daca "doarme ce doarme", alti catei nu dorm deloc si doar urla toata noaptea de frica sa stea singuri. Al tau se rasfata doar, se gandeste ca ar fi mai bine in casa la caldurica cu familia. Dar se va dezvata.

| Bobi1233 explică (pentru anonim_4396):

Aseara la 3 dimineata el a venit si cherlaia la usa si l-am inchis in cotet si a dormit pana dimineata cand i-am dat drumul ( nu in casa)

| Silviu_Respect_1991 a răspuns:

Asa fac toti cand sunt mici.o sa urle si el cateva zile, o saptamana si dupa o sa se invete

| Harpo a răspuns:

Bobi, ogarul e un caine fragil, nu suporta frigul. Daca nu vrei sa-l lasi in casa, cumpara-i o haina pentru caini, se gaseste la petshop. Nu va rezista frigului si iernii, se va imbolnavi sigur... Nu este o rasa care suporta bine singuratatea. N-ai posibilitatea sa-l lasi undeva (la intrare, in bucatarie, in camera principala)? Nu uita ca este un pui...

| Bobi1233 explică (pentru Harpo):

Pai e o camera unde nu e gata de locuit dar daca il las acolo se va invata si pana cand se va incalzi se va face mare.

| Harpo a răspuns (pentru Bobi1233):

Camera are caldura? Ca daca n-are trebuie sa ii faci culcus cald cu paturici si sa-i pui si o hainuta. Daca stie ca-i aproape de voi, se va obisnui, ogarul este un caine caruia ii place sa fie aproape de stapani. Este foarte curat si-i place sa trândaveasca dar si sa fuga pe afara. Oricum, si cand se va face mare, va trebui sa-i faci un culcus cald si sa-i pui hainuta daca nu-l vei tine in casa. Dar sa stii ca e un caine care se fereste de straini insa e foarte atasat stapanilor. Sa fii atent la iarna, va tremura groaznic de frig fara hainuta.

Pai ii face mama dintr-un pulovaras de copil hainuta ca stie. Eu vreau asa sa stie sa stea afara cand va fi frig atunci va sta in casa dar vreau doar sa se acomodeze ca se va face mare si atunci poate sa urle si decat sa urle mai bine sa latre acum cat e mic si va intelege mai bine cand fa vi mare

Excelenta idee cu pulovarasul! Dar sa stii ca ogarul nu e un caine care latra, acuma o face ca sa pricepeti ca nu simte bine, e micut si oricum nu se poate manifesta altfel, clar... E un caine foarte linistit, cand va fi adult va latra doar cand ceva nu e in regula.

Deci eu am mai avut o catea tot Ogar si pe la 5 6 7 luni urla deci urla cand o inchideam in gradina ca sarea pe musafiri si ii latra. Era foarte neastamparata intra in casa si dormea in pat fara sa-i dau voie fura mancare si toate astea nu vreau sa faca si el asa.

Ok, e clar ça va plac ogarii dar ati avut lacune in privinta educatiei ei. Pot sa te intreb ce a devenit cateaua respectiva? Nu-ti sar in cap...

Pai nimic sta in curte o vizitez mereu. Adica cum Lacune?

Adica lipsuri, carente, informatii insuficiente. Nu e usor sa educi un caine. Prima lectie: un caine se dreseaza pentru circ, altfel il educi pentru ca vrei sa convietuiesti cu el. Chestia cu dresajul e tipica Romaniei si a altor tari ramase in urma dar sa retii ca nu e animal de circ. Dupa aceea, daca te ocupi singur de el, trebuie sa inveti psihologia canina, adica sa pricepi cum comunica un caine si cum comunici tu cu el. Sa vezi, in tara mea esti obligat sa faci cursuri de teorie si practica altfel nu ai dreptul sa ai un caine. Asta e respect! Bine, eu am devenit pasionat in ceea ce priveste educatia canina, am citit o droaie de carti, am facut si cursuri speciale pentru ca ma ocup aici si de animale abandonate. Sunt animale abandonate si aici, nu numai in Romania.