Incearca sa-l ti izolat cat de cat sa nu aibe mult contact cu lumea, dar e ca si cum l-ai chinui.
Salut! Incearca sa nu il lasi sa se joace cu alti oameni prea mult si cand te joci tu cu el, sa il enervezi.
Eu unu mi-am batut cățelul pentru a da roade. Chiar daca ma simțeam destul de prost... a trebuit sa o fac. Daca ai curte... Lasă-l afara. Si încearcă sa nu il mângâi sau sa il lași sa facă ce vrea. Cand vine sa se joace dai câteva. Eu fac asta de 3 luni cu al meu si da roade a ajuns destul de rau, nu prea mai lasa lumea sa se apropie de mine.
Sa bati/ sa inchizi un caine nu e nicidecum o solutie, este mai mult un mod in care-i impui un sentiment de ura cat mai mare cand te vede, chiar daca-i este frica. Pentru a face un caine dur este nevoie sa-i fie impus acest lucru prin comanda. Ocupa-ti 1 ora, 2 pe zi si ai la tine ceva de dat cainelui ce sa manance(nu carne cruda, nu inca). La inceput, il inveti cu miscarile maini si zicandu-i numele comenzii o miscare. Stai si incepi sa gesticulezi cu mainile. El intelege dar nu asculta. Daca sta, ii dai ca si recompensa ceva de mancare iar asa isi va da seama ce inseamna si de fiecare data va asculta pentru a primi rasplata. Pentru comenzile de atac este nevoie de putina experienta. Poti consulta internetul, totusi. Nu iti indic sa-i dai carne cruda, cu sange si asa mai departe, daca nu vrei sa-ti turbeze si sa te manance din cap pana-n picioare. La dresor asa se procedeaza, dar sunt ani de experienta in spate iar modul de dresare e complet diferit si mult mai dur pentru caine.